Kravas automašīnas

Ar jauno Volvo FMX uzņēmums Volvo Trucks savu visspēcīgāko būvdarbu kravas automašīnu piedāvā jaunā līmenī

Volvo Trucks ir izlaidis pilnībā no jauna radīto Volvo FMX ar pilnīgi jaunu kabīni, palielinātu kravnesību un novatoriskām drošības funkcijām. Ar palielinātu priekšējā tilta slodzi līdz 20 tonnām un 38 tonnu paceļamo tiltu jaunā Volvo FMX ir radīta vissmagākajiem apstākļiem un visprasīgākajiem uzdevumiem.
Jaunais Volvo FMX

“Mūsu būvdarbu nozares klienti saskaras ar arvien pieaugošām prasībām uzlabot pakalpojumus tādās jomās kā ilgtspējība, izmaksu efektivitāte, drošība un produktivitāte,” saka Rodžers Alms, Volvo Trucks prezidents. “Izlaižot jauno Volvo FMX, mēs apliecinām savu apņemšanos atbalstīt šos klientus, izveidojot spēcīgas kravas automašīnas un novatoriskus pakalpojumus, kas palīdzēs padarīt procesus vieglākus, drošākus un rentablākus.”

Pilnīgi jauna kabīne ar izturīgu ārpusi
Jaunā Volvo FMX ir veidota uz pilnīgi jaunas kabīnes platformas, kuras pamatā ir Volvo ilgā un veiksmīgā pieredze, nodrošinot spēcīgas un funkcionālas kravas automašīnas.

“Jaunā Volvo FMX ir radīta, lai piedāvātu izcilu veiklības un izturības kombināciju,” skaidro Ismails Ovaciks (Ismail Ovacik), Volvo Trucks galvenais virsbūves dizainers. “Pilnīgi jaunajai kabīnei ir priekšējā daļa ar viegli maināmām izturīgām detaļām, priekšējo lukturu aizsargi un jauni V veida LED priekšējie lukturi. Lai autovadītāji varētu ērti iekāpt vai izkāpt, esam izstrādājuši jaunus pretslīdes kāpšļus.”

Ņemtas vērā autovadītāja vajadzības
Jaunajai Volvo FMX ir paplašināta telpa dienas kabīnē un glabāšanas vieta līdz 800 litriem. Autovadītājiem tiek piedāvāta arī uzlabota redzamība, pateicoties pazeminātai durvju līnijai un jaunajiem atpakaļskata spoguļiem. Redzamību var vēl vairāk uzlabot, pievienojot kameru pasažiera pusē, kas nodrošina papildu skatu uz kravas automašīnas sāniem.

Salonu raksturo jauns informācijas panelis ar plašāku glabāšanas nodalījumu, jaunām krāsām un modernu mērierīču paneli. Tam ir dinamisks 12 collu augstas izšķirtspējas mērierīču displejs ar lietotājam draudzīgām autovadītāja vadības un informācijas ierīcēm, kas ļauj autovadītājam tūlītēji redzēt būtisko informāciju un izvēlēties starp četriem dažādiem ekrāna skatiem atkarībā no braukšanas situācijas. Mērierīču displejs ir atjaunināms un izmantojams ar saistītajiem pakalpojumiem.

Papildu 9 collu sānu displejs nodrošina Infotainment, navigācijas atbalstu, pārvadāšanas informāciju un kameru uzraudzību. Viegli pieejamais displejs garantē iespēju autovadītājam mijiedarboties dažādos veidos: ar ērti izvietotajām pogām uz stūres, ar balss vadību vai tieši ar skārienekrānu un displeja vadības paneli.

Gan mērierīču displejs, gan sānu displejs ir pieejams daudzās valodās.

Jaunā FMX ir aprīkota arī ar jaunu saķeres vadības paneli, kas palīdz autovadītājam viegli un ātri tikt galā ar potenciāli bīstamām situācijām gan uz ceļa, gan bezceļa apstākļos. Autovadītājs var palielināt saķeri, viegli aktivizējot diferenciāļa bloķētājus, pagriežot pogu, vienlaikus skatot saķeres stāvokli mērierīču displejā.

Jauna stūre ar regulējamu statni autovadītājam piedāvā ergonomiskāku braukšanas sēdpozīciju.

Dzīvojamā zona ar plašākiem glabāšanas nodalījumiem un uzlabotām ērtībām
Jaunās Volvo FMX jaunā guļamkabīne ir aprīkota ar uzlabotiem glabāšanas nodalījumiem, tostarp lielu glabāšanas nodalījumu zem paceltās gultas un augšējo aizmugurējo glabāšanas nodalījumu ar LED paneļiem nodalījumu sadalītājos. Kabīnes komfortu vēl vairāk palielina uzlabotā izolācija, kas palīdz novērst aukstumu, karstumu un troksni. Ar jauno plānāko, ergonomiski izstrādāto I-Shift pārnesumu pārslēgu pārvietošanās no sēdekļa uz gultu ir vieglāka kā jebkad iepriekš.

GCW līdz 150 tonnām paaugstina produktivitāti
Jaunajai Volvo FMX ir smagākais Volvo šasijas klāsta papildinājums — 38 tonnu paceļamais tilts, kas garantē sastāva pilnu masu (GCW) līdz 150 tonnām. Turklāt ir modernizēta priekšējā pneimatiskā balstiekārta, nodrošinot priekšējā tilta slodzi līdz 10 tonnām vai 20 tonnām diviem priekšējiem tiltiem. Kravas automašīnām ar vadāmu papildtiltu aiz dzenošā tilta vai vadāmu papildtiltu pirms dzenošā tilta ir palielināti stūrēšanas leņķi, garantējot labāku manevrētspēju un samazinātu riepu nolietojumu. Visi šie uzlabojumi palielina produktivitāti un rentabilitāti pārvadājumiem būvniecības nozarē.

Drošības funkcijas, kas palīdz izvairīties no negadījumiem
Jaunajai Volvo FMX ir adaptīvā kruīza kontrole (ACC), kas tagad darbojas jebkurā ātrumā — līdz nullei km/h. Citas Volvo FMX drošību uzlabojošās funkcijas ir nogāzes kruīza kontrole, kas uzstāda maksimālo ātrumu, lai palīdzētu novērst nevēlamu paātrinājumu, braucot lejup pa kalnu. Jaunās kravas automašīnas standartaprīkojumā tagad ir bremžu sistēmu ar elektronisko vadību (EBS), kas ir priekšnoteikums tādām drošības funkcijām kā sadursmes brīdinājuma sistēma ar ārkārtas bremzēšanu un elektroniskās stabilitātes kontroles sistēma. Papildaprīkojumā ir pieejama arī Volvo dinamiskā stūrēšana ar drošības sistēmām — joslas saglabāšanas palīgsistēmu un stabilizācijas palīgsistēmu.

Jauna ceļa zīmju atpazīšanas sistēma palielina Volvo FMX drošību, mērierīču displejā parādot ceļa zīmes, piemēram, ātruma ierobežojumus, apdzīšanas ierobežojumus un ceļa seguma veidu.

Īpaši smagiem darba apstākļiem, piemēram, kalnrūpniecībai, Volvo FMX komplektācijā ietilpst papildaprīkojumā pieejamā tērauda jumta lūka ar avārijas izejas rokturi, ar kura palīdzību tiek noņemta visa lūka.

Spēcīga un pilnvērtīga pakete
Izstrādājot spēcīgo jauno FMX būvdarbu kravas automašīnu, kas var pārvadāt vairāk tonnu un ir vieglāk manevrējama, vienlaikus garantējot autovadītāja drošību un komfortu, Volvo Trucks var palīdzēt palielināt gan produktivitāti, gan rentabilitāti būvniecības nozarē.

Jauns servisa līgums palīdz klientiem uzlabot naudas plūsmu
Saistīto pakalpojumu straujā attīstība sniedz pārvadātājiem pilnīgi jaunus veidus, kā palielināt transportlīdzekļa darbspējas laiku un optimizēt transportlīdzekļa izmantošanu.

Volvo Trucks ievieš Volvo Flexi Zelta līgums ar tādām pašām paredzamām izmaksām piedāvā tādu pašu pakalpojumu klāstu kā Volvo Zelta līgums, taču tas ir elastīgāks, lai pielāgotos mainīgajām uzņēmējdarbības vajadzībām. Mēneša maksa atšķiras, pateicoties 40% elastībai aprēķinātajam gada nobraukumam. Pārvadātājiem tā ir lielāka elastība, pielāgojot savu darbību sezonālajām izmaiņām un mainīgajam pieprasījumam.

“Daudzi pārvadātāji pauž nepieciešamību pēc elastīgākiem servisa līgumiem. Tagad mēs piedāvājam tehnoloģiju, lai realizētu tādus dinamiskus un savienotus risinājumus kā šis,” saka Tomass Nīmeijers (Thomas Niemeijer), Servisa līgumu komercattīstības nodaļas vadītājs, Volvo Trucks.

Volvo Flexi Zelta servisa līgums ir pieejams dažos tirgos, un tas tiks pakāpeniski ieviests jaunos tirgos.

Fakti par jauno Volvo FMX

  • Kabīnes: Dienas kabīne, zema dienas kabīne, zema guļamkabīne, guļamkabīne, Globetrotter kabīne, apkalpes kabīne. Virsbūves un salona apdares paketes individuālam dizainam.
  • Jaunā stūre ar regulējamu statni ergonomiskai braukšanas sēdpozīcijai.
  • Dzinēji: Dīzeļdzinēji ir pieejami ar dažādiem izmešu standartiem.
  • Pārnesummaiņas sistēma: I-Shift un I-Shift pārnesumkārba ar lēngaitas pārnesumiem ar programmatūras pakotnēm dažādām darbības jomām.
  • Lukturi: halogēnie vai LED priekšējie lukturi.

SAITE uz filmu
SAITE uz augstas izšķirtspējas attēliem
SAITE uz citiem produktu laidieniem; Volvo FH, Volvo FH16 un Volvo FM

Lai uzzinātu vairāk, lūdzu, sazinieties ar:


Stefans Elfstrēms
Volvo Trucks plašsaziņas līdzekļu attiecību direktors
Tālr. nr.: +46 708 25 30 72
E-pasts : stefan.elfstrom@volvo.com

Volvo Trucks piedāvā pilnu vidējas un lielas kravnesības kravas automašīnu klāstu, nodrošinot pilna klāsta transporta risinājumus, kas atbilst visaugstākajām profesionālo klientu prasībām. Klientu atbalstu nodrošina pasaules izplatītāju tīkls ar 2200 servisiem vairāk nekā 130 valstīs. Volvo kravas automašīnas tiek ražotas 12 pasaules valstīs. 2023. gadā Volvo visā pasaulē pārdeva aptuveni 145 000 kravas automašīnu. Volvo Trucks ir daļa no Volvo Group, kas ir viens no vadošajiem kravas automašīnu, autobusu, būvtehnikas, kā arī peldošo transportlīdzekļu un rūpniecisko dzinēju ražotājiem pasaulē. Grupa piedāvā arī finanšu un apkalpošanas risinājumus. Volvo Trucks darba pamatā esošās vērtības ir kvalitāte, drošība un rūpes par apkārtējo vidi.