Kravas automašīnas

Volvo Trucks izlaiž jauno Volvo FH — nākamās paaudzes kravas automašīnu, kas izstrādāta, paturot prātā autovadītāju

Volvo Trucks ir izlaidis jauno Volvo FH, kam raksturīga pārdomāta kabīne, novatoriskas drošības funkcijas un uz autovadītāju vērsta darba vide. Jaunā dizaina galvenais mērķis ir nodrošināt autovadītājam produktīvāku, drošāku un ērtāku dzīvi uz ceļa.
08A3977 FH 4 x 2, puspiekabe, tālie pārvadājumi uz ceļa
Izmantojot dažādas spēka pārvadu un šasiju konfigurācijas, jauno Volvo FH var pielāgot plašam lietojuma veidu klāstam un nodrošināt ievērojamus degvielas un CO2 ietaupījumus.

“Volvo FH sērija daudzus gadus ir bijusi iecienīta kravas automašīnu autovadītāju vidū, jo īpaši starp tiem, kuri lielu dzīves daļu pavada uz ceļa,” saka Rodžers Alms, Volvo Trucks prezidents. “Ar jauno Volvo FH mēs turpinām pārliecinoši koncentrēties uz kravas automašīnu dizainu un tādu pakalpojumu piedāvāšanu, kas var palīdzēt autovadītājiem veikt pasaules klases darbu.”

Akcents uz autovadītāju palīdz piesaistīt kvalificētus speciālistus
Uzsvars uz autovadītājiem ir balstīts uz būtisko ietekmi, kādu viņi atstāj uz pārvadātāja rezultātiem produktivitātes, efektivitātes un klientu apkalpošanas jomā. “Labs autovadītājs var sniegt milzīgu ieguldījumu mūsu klienta rentabilitātei,” turpina Rodžers Alms. “Un visā pasaulē mēs saskaramies ar hronisku kvalificētu autovadītāju trūkumu. Izlaižot šo jauno kravas automašīnu, kuras prioritāte ir profesionālā autovadītāja produktivitāte un ērtības, mēs esam spēruši svarīgu soli uz priekšu, palīdzot mūsu klientiem piesaistīt un noturēt vislabākos autovadītājus.”

Salons autovadītājiem nodrošina izcilu darba vidi
Par autovadītājiem pievērsto uzmanību visacīmredzamāk liecina modernizētā salona darba vide. Viņu darba vieta ir koncentrēta ap modernizētu informācijas paneli, kuram ir pilnībā digitāls 12 collu augstas izšķirtspējas mērierīču displejs, kā arī fiksēts krūzīšu turētājs un atvērts glabāšanas nodalījums ar kustību sensora kontrolētu apgaismojumu. Mērierīču displejā autovadītājs var izvēlēties starp četriem dažādiem ekrāna skatiem atkarībā no braukšanas situācijas un informācijas, kuru viņi vēlas skatīt.

Papildu 9 collu sānu displejs var nodrošināt Infotainment, navigācijas atbalstu, pārvadāšanas informāciju un kameru uzraudzību. Viegli pieejamais displejs garantē iespēju autovadītājam mijiedarboties dažādos veidos: ar ērti izvietotajām pogām uz stūres, ar balss vadību vai tieši ar skārienekrānu un displeja vadības paneli.

“Viegla piekļuve visdažādākajai informācijai palielina autovadītāja spēju veikt efektīvāku, drošāku un ērtāku darbību,” saka Karīna Larsone (Carin Larsson), Volvo Trucks lietotāja pieredzes un cilvēka un mašīnas mijiedarbības galvenā dizainere. “Informācijas pasniegšanas veids ir ievērojami uzlabojies, izmantojot jaunos displejus. Pieprasītā mijiedarbība tagad ir koncentrēta uz sānu displeju, kas ir ērti sasniedzams no autovadītāja vietas. Līdz ar to tiek samazināts apjukums, jo galvenā autovadīšanas informācija ir skaidri redzama lietotājam draudzīgā un viegli skatāmā mērierīču displejā.”

Gan mērierīču displejs, gan sānu displejs ir pieejams daudzās valodās.

Ar jauno plānāko, ergonomiski izstrādāto I-Shift pārnesumu pārslēgu pārvietošanās salonā ir vienkāršāka kā jebkad iepriekš. Autovadītājiem, kuriem nepieciešama daudz lielāka akumulatoru ietilpība, ir pieejama vieda divu akumulatoru sistēma, kas nodrošina, ka dzinēja iedarbināšanai vienmēr ir pieejama jauda. Ir arī plašs pielāgošanas iespēju klāsts ar jauniem audumiem un krāsām.

Izsmalcināts dizains un viedas tehnoloģijas
Izteiksmīgo un jauno virsbūves izskatu raksturo V veida formas priekšējie lukturi, kas tagad ir izvirzīti, saplūstot ar kabīnes durvju līniju. Arī virzienrādītāji ir pārvietoti uz durvīm, nodrošinot kravas automašīnai gan uzlabotu aerodinamiku, gan pārliecinošāku izskatu. Loga tīrītāju panelis ir gludāks un plānāks, savukārt lielāka dzelzs emblēma padara jauno Volvo FH viegli atpazīstamu pat no attāluma.

“Jaunās paaudzes Volvo FH apvieno veiksmīgākos elementus no iepriekšējās FH sērijas ar viedajām tehnoloģijām un funkcionālu, uz cilvēku orientētu dizainu,” turpina Karīna Larsone. “Rezultāts ir inteliģenta un izsmalcināta kravas automašīna, kas palīdz autovadītājam sasniegt izcilu sniegumu jebkuros apstākļos.”

Nozares pirmā drošības funkcija: adaptīvo tālo gaismu priekšējie lukturi
Jaunā Volvo FH ir pasaulē pirmā lielas kravnesības kravas automašīna ar adaptīvo tālo gaismu priekšējiem lukturiem. Sistēma uzlabo drošību visiem ceļu satiksmes dalībniekiem, automātiski atspējojot konkrētos LED tālo gaismu segmentus, kad kravas automašīna tuvojas pretimbraucošam transportlīdzeklim vai citam transportlīdzeklim no aizmugures. Tālās gaismas tiek noregulētas, kad kamera un radars uztver citus transportlīdzekļus vai kad kamera uztver izmaiņas gaismas apjomā ap kravas automašīnu.

Citas Volvo FH drošību uzlabojošajās funkcijas ir nogāzes kruīza kontrole, kas nosaka maksimālo ātrumu, lai palīdzētu novērst nevēlamu paātrinājumu, braucot lejup pa kalnu, un uzlabotā adaptīvā kruīza kontrole (ACC), kas tagad darbojas jebkurā ātrumā — līdz nullei km/h.

Jaunās kravas automašīnas standartaprīkojumā tagad ir bremžu sistēmu ar elektronisko vadību (EBS), kas ir priekšnoteikums tādām drošības funkcijām kā sadursmes brīdinājuma sistēma ar ārkārtas bremzēšanu un elektroniskās stabilitātes kontroles sistēma. Papildaprīkojumā ir pieejama arī Volvo dinamiskā stūrēšana ar drošības sistēmām — joslas saglabāšanas palīgsistēmu un stabilizācijas palīgsistēmu.

Jaunās Volvo FH drošība vēl vairāk uzlabota ar ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, kas spēj noteikt tādas ceļa zīmes kā apdzīšanas ierobežojumi, ceļa seguma veids un ātruma ierobežojumi.

Redzamību var vēl vairāk uzlabot, pievienojot pasažiera stūra kameru, kas sānu displejā nodrošina papildu skatu uz kravas automašīnas sāniem.

Uzlabots efektīvs degvielas patēriņš un produktivitāte
Izmantojot dažādas spēka pārvadu un šasiju konfigurācijas, jauno Volvo FH var pielāgot plašam lietojuma veidu klāstam un nodrošināt ievērojamus degvielas un CO2 ietaupījumus. Piemēram, tālajiem pārvadājumiem Euro 6 paredzētā jaunā Volvo FH ar I-Save apvieno jauno D13TC dzinēju ar funkciju paketi un var ietaupīt līdz 7%*. Ir veikti uzlabojumi arī Euro 3 un 5 versijām ar tādām funkcijām kā Volvo Torque Assist.

Daudzos tirgos Volvo FH ir pieejama ar Euro 6 saderīgu ar gāzi darbināmu sašķidrinātās dabasgāzes dzinēju, kas piedāvā efektīvu degvielas patēriņu un veiktspēju, kas līdzvērtīga Volvo ekvivalentām dīzeļdegvielas kravas automašīnām, taču ar daudz mazāku ietekmi uz klimatu. Gāzes dzinēju var darbināt ar jebkuru biogāzi, kas samazina CO2 līdz 100 procentiem, vai dabasgāzi, kas samazina CO2 izmešu daudzumu līdz pat 20 procentiem, salīdzinot ar Volvo līdzvērtīgajām dīzeļdegvielas kravas automašīnām. Tas attiecas uz transportlīdzekļa izmešiem tā izmantošanas laikā („tank-to-wheel”).

Jaunās Volvo FH piedāvājumā ir arī I-Shift divsajūgu pārnesumkārba, kas ļauj mainīt pārnesumus bez enerģijas pārtraukumiem. Divsajūgu pārnesumkārba ir īpaši izdevīga sarežģītām darbībām, piemēram, pārvadājot šķidrās kravas, jo tā samazina kravas pārvietošanos pārnesumu maiņas laikā.

Produktivitāte, kas ir vēl viena svarīga klientu prioritāte, ir vēl vairāk optimizēta Volvo FH kravas automašīnai, pateicoties tās spējai palielināt priekšējā tilta slodzi, kā arī pateicoties papildtiltam aiz dzenošā tilta un papildtiltam pirms dzenošā tilta ar uzlabotiem stūres leņķiem, lai samazinātu riepu nolietojumu un uzlabotu manevrētspēju. Kravas automašīna ir pieejama arī ar tandēma tilta pacelšanu, atslēdzot un paceļot aizmugurējo tiltu, kad kravas automašīna nav noslogota, samazinot degvielas patēriņu.

Jauns servisa līgums palīdz klientiem uzlabot naudas plūsmu
Saistīto pakalpojumu straujā attīstība sniedz pārvadātājiem pilnīgi jaunus veidus, kā palielināt transportlīdzekļa darbspējas laiku un optimizēt transportlīdzekļa izmantošanu.

Volvo Trucks ievieš Volvo Flexi Zelta līgums ar tādām pašām paredzamām izmaksām piedāvā tādu pašu pakalpojumu klāstu kā Volvo Zelta līgums, taču tas ir elastīgāks, lai pielāgotos mainīgajām uzņēmējdarbības vajadzībām. Mēneša maksa atšķiras, pateicoties 40% elastībai aprēķinātajam gada nobraukumam. Pārvadātājiem tā ir lielāka elastība, pielāgojot savu darbību sezonālajām izmaiņām un mainīgajam pieprasījumam.

“Daudzi pārvadātāji pauž nepieciešamību pēc elastīgākiem servisa līgumiem. Tagad mēs piedāvājam tehnoloģiju, lai realizētu tādus dinamiskus un savienotus risinājumus kā šis,” saka Tomass Nīmeijers (Thomas Niemeijer), Servisa līgumu komercattīstības nodaļas vadītājs, Volvo Trucks.

Volvo Flexi Zelta servisa līgums ir pieejams dažos tirgos, un tas tiks pakāpeniski ieviests jaunos tirgos.

Fakti par jauno Volvo FH

  • Kabīnes: Zema guļamkabīne, guļamkabīne, Globetrotter kabīne, Globetrotter XL un Globetrotter XXL. Virsbūves un salona apdares paketes individuālam dizainam.
  • Dzinēji: Dīzeļdzinēji ir pieejami ar dažādiem izmešu standartiem. Atsevišķos tirgos Volvo FH ir pieejama arī ar Euro 6, ar D pakāpi saderīgu sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) dzinēju.
  • Euro 6 paredzēta Volvo FH ar I-Save ir pieejama atsevišķos tirgos.
  • Pārnesummaiņas sistēma: I-Shift / I-Shift divsajūgu pārnesumkārba ar programmatūras pakotnēm dažādām lietošanas jomām.

* Degvielas uzlabošanas mērķi aprēķina, salīdzinot dīzeļdegvielas un AdBlue izmaksas D13TC Euro 6 D pakāpes dzinējam ar tālsatiksmes degvielas paketi (I-Save) ar D13 eSCR Euro 6 D pakāpes dzinēju bez tālsatiksmes degvielas paketes. Faktiskā degvielas ekonomija var atšķirties atkarībā no daudziem faktoriem, piemēram, autovadītāja pieredzes, kruīza kontroles izmantošanas, transportlīdzekļa specifikācijām, transportlīdzekļa slodzes, faktiskās topogrāfijas, transportlīdzekļa apkopes un laika apstākļiem.

SAITE uz filmu
SAITE uz augstas izšķirtspējas attēliem
SAITE uz citiem produktu laidieniem; Volvo FH16, Volvo FM un Volvo FMX

Lai uzzinātu vairāk, lūdzu, sazinieties ar:


Stefans Elfstrēms
Volvo Trucks plašsaziņas līdzekļu attiecību direktors
Tālr. nr.: +46 708 25 30 72
E-pasts : stefan.elfstrom@volvo.com

Volvo Trucks piedāvā pilnu vidējas un lielas kravnesības kravas automašīnu klāstu, nodrošinot pilna klāsta transporta risinājumus, kas atbilst visaugstākajām profesionālo klientu prasībām. Klientu atbalstu nodrošina pasaules izplatītāju tīkls ar 2200 servisiem vairāk nekā 130 valstīs. Volvo kravas automašīnas tiek ražotas 12 pasaules valstīs. 2023. gadā Volvo visā pasaulē pārdeva aptuveni 145 000 kravas automašīnu. Volvo Trucks ir daļa no Volvo Group, kas ir viens no vadošajiem kravas automašīnu, autobusu, būvtehnikas, kā arī peldošo transportlīdzekļu un rūpniecisko dzinēju ražotājiem pasaulē. Grupa piedāvā arī finanšu un apkalpošanas risinājumus. Volvo Trucks darba pamatā esošās vērtības ir kvalitāte, drošība un rūpes par apkārtējo vidi.