Kravas automašīnas

Volvo Trucks iepazīstina ar jauno Volvo FM — paredzēta, lai piesaistītu autovadītājus ar jaunu kabīni un labāku redzamību.

Volvo Trucks ir izlaidis nākamās paaudzes Volvo FM, kurai ir uzlabota autovadītāja vide un kura ir papildināta ar novatoriskiem risinājumiem, kas nodrošina augstāka līmeņa ērtības, drošību un produktivitāti. “Jaunā Volvo FM lielas kravnesības kravas automašīna, kas ir plaša un ar izcilu redzamību, ir paredzēta kā vislabākā darba vieta uz riteņiem visās nozarēs,” saka Rodžers Alms, Volvo Trucks prezidents.
08A3740 FM 4x2 vilcējs ar piekabi
Jaunā Volvo FM lielas kravnesības kravas automašīna ir izveidota tā, lai tā būtu kā vislabākā darba vieta uz riteņiem visās nozarēs.

“Autovadītāji ir viena no vissvarīgākajām vērtībām pārvadājumu nozarē,” turpina Rodžers Alms. “Ar jauno Volvo FM mēs ieviešam daudzpusīgu darba instrumentu, kas vienlaikus ir arī ērtību paradīze, ļaujot mūsu klientiem piesaistīt un noturēt vislabākos autovadītājus, kas sekmīgi palīdzēs sniegt pakalpojumus.”

Autovadītājiem izveidots pārvietojamais birojs
“Jaunā Volvo FM ir mūsu klāsta daudzpusīgais darba zirgs — veikls un piemērots, lai kalpotu savam mērķim — ietilpīgs, drošs un ērts autovadītājiem,” Karīna Bistrēma (Carina Byström), Volvo Trucks galvenā interjera dizainere. “Mēs esam arī sasnieguši ļoti labu redzamības risinājumu, izmantojot pazeminātu durvju līniju, jaunus atpakaļskata spoguļus un pasažieru stūra kameru.”

Lai to panāktu, jaunajā kabīnē ir paaugstinātas priekšējās statnes, kas tai piešķir vienu papildu kubikmetru telpas un vairāk gaismas. Tai ir arī vieda tehnoloģija, kas ir Volvo uzmanības centrā, lai izveidotu vislabāko pārvietojamo biroju autovadītājiem.

Salonu izceļ jauns informācijas panelis, kas piedāvā plašāku glabāšanas nodalījumu, jaunas krāsas un modernu dinamisko displeju. Mērierīču panelim ir 12 collu augstas izšķirtspējas mērierīču displejs ar lietotājam draudzīgām autovadītāja vadības un informācijas ierīcēm, kur autovadītājs var viegli skatīt svarīgu informāciju un izvēlēties starp četriem dažādiem ekrāna skatiem atkarībā no autovadīšanas situācijas. Mērierīču displejs, kas ir pielāgots turpmākiem atjauninājumiem un saistītajiem pakalpojumiem, ir paredzēts, lai vienkāršotu autovadītāja mijiedarbību un samazinātu apjukumu, izvērtējot kritisku informāciju.

Jaunajai Volvo FM ir papildaprīkojumā pieejams 9 collu sānu displejs, kas nodrošina Infotainment, navigācijas atbalstu, pārvadāšanas informāciju un kameru uzraudzību. Displejs ļauj mijiedarboties dažādos veidos: ar ērti izvietotajām pogām uz stūres, ar balss vadību vai tieši ar skārienekrānu un displeja vadības paneli. Gan mērierīču displejs, gan sānu displejs ir pieejams daudzās valodās. Turklāt jauna stūres regulējama statne piedāvā ergonomiskāku braukšanas sēdpozīciju.

Dzīvojamā platība modernizēta ērtībām
Jaunā guļamkabīne ir modernizēta ar paceltu gultu un uzlabotiem glabāšanas nodalījumiem, tostarp lielu glabāšanas nodalījumu zem gultas un augšējo aizmugurējo glabāšanas nodalījumu ar LED paneļiem nodalījumu sadalītājos. Ar jauno plānāko, ergonomiski izstrādāto I-Shift pārnesumu pārslēgu pārvietošanās no sēdekļa uz gultu ir vieglāka kā jebkad iepriekš. Kabīnes komfortu vēl vairāk pastiprina uzlabotā izolācija, kas palīdz novērst aukstumu, karstumu un troksni.

Virsbūve ar jaunu izteiksmīgu izskatu
Nākamās paaudzes Volvo FM virsbūvei ir jauna aerodinamiska forma ar atšķirīgām līnijām priekšpusē un ar vienu gludu raksturlīniju, kas stiepjas visas jaunās kabīnes sānu garumā. Turklāt V veida formas priekšējie lukturi ir novietoti optimālai aerodinamikai, un lielāks zīmola identitātes panelis un augšējais priekšējais režģis ar jaunu tīkla rakstu kravas automašīnai piešķir izteiksmīgu un pārliecinātu izskatu.

Jaunas automatizētas drošības funkcijas
Papildus uzlabotajai redzamībai autovadītājiem citi drošības uzlabojumi jaunajā Volvo FM ietver nogāzes kruīza kontroli, kas nosaka maksimālo ātrumu, lai palīdzētu novērst nevēlamu paātrinājumu, braucot lejup pa kalnu, un uzlaboto adaptīvo kruīza kontroli (ACC), kas tagad darbojas jebkurā ātrumā — līdz nullei km/h.

Jaunās kravas automašīnas standartaprīkojumā tagad ir bremžu sistēmu ar elektronisko vadību (EBS), kas ir priekšnoteikums tādām drošības funkcijām kā sadursmes brīdinājuma sistēma ar ārkārtas bremzēšanu un elektroniskās stabilitātes kontroles sistēma. Papildaprīkojumā ir pieejama arī Volvo dinamiskā stūrēšana ar drošības sistēmām — joslas saglabāšanas palīgsistēmu un stabilizācijas palīgsistēmu.

Volvo FM ir arī ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, kas tiek parādīta mērierīču displejā, lai brīdinātu autovadītāju. Sistēma spēj noteikt tādas zīmes kā apdzīšanas ierobežojumi, ceļa seguma veids un ātruma ierobežojumi.

Papildaprīkojumā pieejamā pasažiera stūra kamera sānu displejā nodrošina papildu skatu uz kravas automašīnas sāniem.

Degvielas efektīvs patēriņš un produktivitāte
Pieejamo spēka pārvadu un šasiju konfigurāciju dažādība nozīmē, ka jauno Volvo FM var pielāgot tā, lai nodrošinātu augstāku produktivitāti un degvielas ietaupījumus visdažādākajiem lietojuma veidiem. Papildtilta pirms vai aiz dzenošā tilta stūrēšanas leņķu uzlabojumi arī nodrošina kravas automašīnai izcilu manevrētspēju, ko var pilnībā izmantot, piemēram, intensīvā pilsētas satiksmē.

Daudzos tirgos Volvo FM ir pieejama ar Euro 6 saderīgu ar gāzi darbināmu sašķidrinātās dabasgāzes dzinēju, kas piedāvā efektīvu degvielas patēriņu un veiktspēju, kas līdzvērtīga Volvo ekvivalentām dīzeļdegvielas kravas automašīnām, taču ar daudz mazāku ietekmi uz klimatu. Gāzes dzinēju var darbināt ar jebkuru biogāzi, kas samazina CO2 līdz 100 procentiem, vai dabasgāzi, kas samazina CO2 izmešu daudzumu līdz pat 20 procentiem, salīdzinot ar Volvo līdzvērtīgajām dīzeļdegvielas kravas automašīnām. Tas attiecas uz transportlīdzekļa izmešiem tā izmantošanas laikā („tank-to-wheel”).

Jauns servisa līgums palīdz klientiem uzlabot naudas plūsmu
Saistīto pakalpojumu straujā attīstība sniedz pārvadātājiem pilnīgi jaunus veidus, kā palielināt transportlīdzekļa darbspējas laiku un optimizēt transportlīdzekļa izmantošanu.

Volvo Trucks ievieš Volvo Flexi Zelta līgums ar tādām pašām paredzamām izmaksām piedāvā tādu pašu pakalpojumu klāstu kā Volvo Zelta līgums, taču tas ir elastīgāks, lai pielāgotos mainīgajām uzņēmējdarbības vajadzībām. Mēneša maksa atšķiras, pateicoties 40% elastībai aprēķinātajam gada nobraukumam. Pārvadātājiem tā ir lielāka elastība, pielāgojot savu darbību sezonālajām izmaiņām un mainīgajam pieprasījumam.

“Daudzi pārvadātāji pauž nepieciešamību pēc elastīgākiem servisa līgumiem. Tagad mēs piedāvājam tehnoloģiju, lai realizētu tādus dinamiskus un savienotus risinājumus kā šis,” saka Tomass Nīmeijers (Thomas Niemeijer), Servisa līgumu komercattīstības nodaļas vadītājs, Volvo Trucks.

Volvo Flexi Zelta servisa līgums ir pieejams dažos tirgos, un tas tiks pakāpeniski ieviests jaunos tirgos.

Fakti par jauno Volvo FM

• Kabīnes: Dienas kabīne, zema dienas kabīne, zema guļamkabīne, guļamkabīne, Globetrotter kabīne, apkalpes kabīne. Virsbūves un salona apdares paketes individuālam dizainam.
  • Dzinēji: Dīzeļdzinēji ir pieejami ar dažādiem izmešu standartiem. Atsevišķos tirgos Volvo FM ir pieejama arī ar Euro 6, ar D pakāpi saderīgu sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) dzinēju.
  • Pārnesummaiņas sistēma: I-Shift ar programmatūras pakotni dažādām lietošanas jomām.
  • Lukturi: halogēnie vai LED priekšējie lukturi.

SAITE uz filmu
SAITE uz augstas izšķirtspējas attēliem
SAITE uz citiem produktu laidieniem; Volvo FH16, Volvo FM un Volvo FMX

Lai uzzinātu vairāk, lūdzu, sazinieties ar:

Stefans Elfstrēms
Volvo Trucks plašsaziņas līdzekļu attiecību direktors
Tālr. nr.: +46 708 25 30 72
E-pasts : stefan.elfstrom@volvo.com

Volvo Trucks piedāvā pilnu vidējas un lielas kravnesības kravas automašīnu klāstu, nodrošinot pilna klāsta transporta risinājumus, kas atbilst visaugstākajām profesionālo klientu prasībām. Klientu atbalstu nodrošina pasaules izplatītāju tīkls ar 2200 servisiem vairāk nekā 130 valstīs. Volvo kravas automašīnas tiek ražotas 12 pasaules valstīs. 2023. gadā Volvo visā pasaulē pārdeva aptuveni 145 000 kravas automašīnu. Volvo Trucks ir daļa no Volvo Group, kas ir viens no vadošajiem kravas automašīnu, autobusu, būvtehnikas, kā arī peldošo transportlīdzekļu un rūpniecisko dzinēju ražotājiem pasaulē. Grupa piedāvā arī finanšu un apkalpošanas risinājumus. Volvo Trucks darba pamatā esošās vērtības ir kvalitāte, drošība un rūpes par apkārtējo vidi.