Kravas automašīnas

Vai domājat pāriet uz elektrisko kravas automašīnu pilsētas pārvadājumiem? Šeit ir daži jautājumi, kas jāapsver.

| 5 minūtes
Elektriskās kravas automašīnas ir kļuvušas par realitāti un nepieciešamību daudziem pārvadāšanas uzdevumiem. Vai strādājat pilsētās un jums ir nepieciešami norādījumi nākamajam solim elektrificētu pārvadājumu risinājumu virzienā? Šeit ir daži jautājumi, kas jāapsver.

Kādas ir jūsu pārvadāšanas uzdevumi?

Pateicoties zemajam trokšņu un emisiju līmenim, elektriskās kravas automašīnas ir ideāli piemērotas lietošanai dzīvojamos rajonos un pilsētvidē, piemēram, atkritumu savākšanas, palīgmateriālu pārvadāšanai un vieglu celtniecības darbu veikšanai pilsētā.
 

Cik smaga ir jūsu vestā krava?

Jo lielāka kravnesība, jo vairāk akumulatoru ir nepieciešams, lai pievarētu jebkuru noteikto attālumu. Tomēr akumulatori palielina kopējo svaru, un svars ietekmē nobraucamo attālumu. Tas būtu jāņem vērā, piemēram, būvniecības un atkritumu apsaimniekošanas nozarē. Saskaņā ar Eiropas Savienības direktīvu var atļaut vienu papildu tonnu transportlīdzekļiem ar alternatīvu degvielu, lai kompensētu papildu svaru. Uzņēmumā Volvo Trucks mēs veicam reālistiskas maršruta simulācijas, lai nodrošinātu, ka jūs varat veikt savu uzdevumu, norādot kravas automašīnu.
 

Cik liels attālums ir jāmēro?

Elektriskās kravas automašīnas atkarībā no lietojuma pašlaik var nobraukt 70 līdz 300 km, veicot uzlādi par nakti. Garāku attālumu plānošana acīmredzami nozīmē turpmākas uzlādes ieplānošanu noteiktās vietās maršrutā, sinhronizējot ar vadītāja braukšanas laiku.
 

Kādas ir jūsu uzlādes iespējas?

Sākotnēji mēs uzskatām, ka lielākā daļa kravas automašīnu tiks lādēta klienta mājas bāzē pa nakti. Papildu ātrie līdzstrāvas lādētāji kļūst par interesantu iespēju, ja strādā divās maiņās. Kļūstot arvien izplatītākiem elektriskajiem transportlīdzekļiem, radīsies arī nepieciešamība un iespēja tos uzlādēt daudzās dažādās vietās, piemēram, degvielas uzpildes stacijās, iekraušanas vietās, servisa darbnīcās, kravas automašīnu pieturvietās un citās vietās, kur tiek novietotas kravas automašīnas. Kad mēs piegādājam kravas automašīnu no uzņēmuma Volvo Trucks, uzlādes aprīkojums ir iekļauts standartaprīkojumā, un mēs rūpīgi izvērtējam maršrutu kopā ar klientu un aprēķinām, kur būs nepieciešama uzlāde, lai izpildītu pārvadājumu prasības.
 

Vai esat gatavs ieguldīt maršrutu plānošanā un vadītāju apmācībā?

Lai iegūtu vislabāko no elektriskās kravas automašīnas, tā ir jāvada tā, lai atgūtu enerģiju un palielinātu nobraucamo attālumu. Lai palīdzētu vadītājiem visefektīvākajā veidā izmantot spēka pārvada tehnoloģiju, apmācības kurss un rīki, kas palīdzēs plānot ekonomiskus maršrutus jūsu transportlīdzekļiem, var būt vērtīgs ieguldījums.
 

Vai elektriskās kravas automašīnas palīdzēs jūsu zīmola tēlam un uzlabos jūsu uzņēmējdarbību?

Kā klusāks un ilgtspējīgāks risinājums elektriskās kravas automašīnas var palīdzēt jums samazināt oglekļa emisijas, uzlabot jūsu tēlu un iegūt līgumus ar klientiem vai valsts aģentūrām, kurām ir stingri ilgtspējības mērķi. Klusāks un augsto tehnoloģiju transportlīdzeklis varētu būt liels pievilcības līdzeklis vadītājiem, kuri ir rets resurss. Ja mārketings un tēla veidošana ir prioritāte, elektromobilitāte varētu būt jums labs risinājums.
 

Vai vēlaties veikt nakts piegādes pilsētā?

Daudzās lielākajās pilsētās pieaug nakts piegādes, izmantojot klusākas elektriskās kravas automašīnas. Elastīgums, ko tas piedāvā uzņēmumiem, kurus neapgrūtina kravas automašīnu nosūtīšana rīta sastrēgumstundās, ir pievilcīga, ļaujot resursus sadalīt ekonomiskāk. Maksimālā satiksmes apjoma un trokšņa piesārņojuma samazināšana ir pilsētas varas iestāžu prioritātes visā pasaulē.
 

Vai elektriskās kravas automašīnas ir izdevīga izvēle?

Uzņēmumiem, kuri vēlas pārvadāt preces uz vietām un brīžos, kas nav iespējams ar fosilā kurināmā kravas automašīnām, kļūst pieejamas jaunas biznesa iespējas. Arvien vairāk pilsētu plāno ieviest nulles emisiju zonas, kurās ir atļauti tikai elektriskie transportlīdzekļi. Tiek apspriesti arī nodokļi, kas atbalstīs pāreju uz CO2 neitrālāku sabiedrību. Arvien vairāk uzņēmumu, kas izmanto elektriskās kravas automašīnas, iesaistās zaļās partnerībās, kam var būt pozitīva ietekme uz uzņēmējdarbību.
 

Vai esat gatavs spert nākamo soli elektrificētu transporta risinājumu virzienā? Sazinieties ar vietējo izplatītāju, lai uzzinātu vairāk par iespējām jūsu uzņēmumam.

Jarko Aine

Jarkko Aine works as Director for Electric Solutions at Volvo Trucks

Saistītie raksti