Kravas automašīnas

Volvo elektriskie kravas automobiļi piecos gados mērojuši 80 miljonus kilometru

Kopš 2019. gada, kad Volvo laida klajā savus pirmos elektrisko kravas automašīnu modeļus, Volvo elektriskās kravas automašīnas ir nobraukušas jau vairāk nekā 80 miljonus kilometru jeb 2000 apļus apkārt zemeslodei. Šīs kravas automašīnas ir samazinājušas CO2 izmešu daudzumu un vienlaikus ievērojami uzlabojušas darba vidi autovadītājiem.
Volvo elektriskie kravas automobiļi piecos gados mērojuši 80 miljonus kilometru
Volvo ir pārdevis vairāk kā 3,500 elektriskās kravas automašīnas 45 valstīs kopš 2019. gada.

Jaunie monitoringa dati par Volvo elektrisko kravas automašīnu parku liecina, ka kopš 2019. gada tās komerciālajā satiksmē visā pasaulē ir nobraukušas vairāk nekā 80 miljonus kilometru. Nobraucot to pašu attālumu ar līdzvērtīgiem dīzeļdegvielas kravas automobiļiem, būtu patērēti vairāk nekā 25 miljoni litru1 dīzeļdegvielas un izplūdes gāzu oglekļa dioksīda emisijas būtu par 68 000 tonnām lielākas2.

 

"Esmu priecīgs redzēt, ka transporta uzņēmumi ikdienas darbībā izmanto priekšrocības, ko sniedz elektriski darbināmas kravas automašīnas. Transporta nozare rada 7 % no pasaules CO2 emisijām, un baterijām darbināmas kravas automašīnas ir nozīmīgs rīks, lai samazinātu ietekmi uz klimatu. Pateicoties daudziem agrīnajiem lietotājiem, mēs jau tagad varam redzēt šīs tehnoloģijas milzīgo potenciālu," saka Volvo Trucks prezidents Rodžers Alms.

 

5 gadu pieredze elektrotransporta jomā

Volvo agrīnā ieiešana elektrisko kravas automobiļu tirgū ir ļāvusi uzkrāt unikālu pieredzi elektriskajā bezizmešu transportā - gūtās zināšanas, ko izmantojam, izstrādājot Volvo nākamās paaudzes elektriskos piedāvājumus.

 

  • Atmaksājas būt pirmajiem - transporta uzņēmumiem ar elektriskajām kravas automašīnām ir spēcīgas konkurences priekšrocības, jo tie var piedāvāt transporta pircējiem pārvadājumus bez emisijām
  • Maksimizējot ieguldījumu izmantošanu gan elektriskajā kravas automašīnā, gan uzlādes infrastruktūrā, tiek veidoti biznesa risinājumi transporta uzņēmumiem – loģistikas un braukšanas maršrutu optimizācija, kā arī uzlādes iekārtu kopizmantošana starp operatoriem
  • Elektrisko kravas automobiļu priekšrocības ir vairāk nekā tikai ieguvumi vides jomā - autovadītājiem ir ievērojami labāka darba vide ar daudz zemāku trokšņu un vibrāciju līmeni

 

Arvien plašāka elektriskās piedziņas izplatība pasaulē

Volvo Trucks elektrisko kravas auto piegādes visā pasaulē 2023. gadā palielinājās par 256%, sasniedzot 1 977 kravas auto, un uzņēmums redz, ka klientu interese turpinās arī 2024. gadā. Eiropā šī gada pirmajā ceturksnī vairāk nekā puse elektrisko kravas automašīnu klientu izvēlējās Volvo - Volvo tirgus daļa elektrisko kravas automašīnu segmentā bija 56%. Amerikas Savienotajās Valstīs Volvo īpatsvars bija 44 % no visiem pārdotajiem elektriskajiem kravas auto.

 

Volvo līdz šim ir piegādājis vairāk nekā 3500 elektrisko kravas auto klientiem 45 valstīs sešos kontinentos. 2023. gadā Volvo Trucks paplašināja savu elektrisko kravas automobiļu tirgu, piegādājot savus lieljaudas elektriskos kravas automobiļus Latīņamerikai - transportlīdzekļi nonāca pie klientiem Brazīlijā, Čīlē un Urugvajā. Volvo kļuva arī par pirmo kravas automašīnu ražotāju, kas piegādāja ar akumulatoru darbināmas smagās kravas automašīnas Marokā, Dienvidkorejā un Malaizijā.

 

"Ne tikai transporta uzņēmumi, bet arī transporta un loģistikas pakalpojumu pircēji pievienojas SBTi - Science Based Target iniciatīvai - un no saviem pakalpojumu sniedzējiem sāk pieprasīt ilgtspējīgus transporta risinājumus. Tas ir vēl viens virzītājspēks pārejai uz elektriskajām kravas automašīnām," saka Rodžers Alms.

 

Akumulatora elektriskie kravas automobiļi visām transporta vajadzībām

Volvo elektriskās kravas automašīnas atbilst visdažādākajām vajadzībām - sākot no pilsētu pārvadājumiem un atkritumu apsaimniekošanas līdz reģionālajiem pārvadājumiem un būvniecībai. Piecu gadu laikā Volvo ir uzkrājis arī ievērojamu pieredzi enerģijas izmantošanas optimizēšanā, elektrisku kravas automobiļu uzlādēšanā un apkalpošanā.

 

No 2019. gada līdz pat šodienai Volvo Trucks ir pakāpeniski paplašinājis savu elektrisko kravas automašīnu piedāvājumu līdz pat šībrīža klāstam, kas ietver astoņas pilnībā elektriskās kravas automašīnas.

 

Volvo piedāvātie elektrisko kravas automašīnu modeļi ir Volvo FL Electric, FE Electric, FM Electric, FM Electric, FM Low Entry, FMX Electric, FH Electric, FH Aero Electric un VNR Electric. Visvairāk pārdotais modelis ir Volvo FH Electric, kas nesen tika izvēlēts prestižajai International Truck of the Year Award for 2024 balvai.

 

1 pamatojoties uz klientu datiem par tādu pašu modeļu klāstu līdzvērtīgiem kravas automobiļiem ar dīzeļdzinēju.

2 saskaņā ar well-to-wheel aprēķiniem GLEC sistēmā v3

 

SAITE uz augstas kvalitātes video un attēliem

For further information, please contact:

Stefan Elfström
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: stefan.elfstrom@volvo.com
+46 708 25 30 72
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.