Kravas automašīnas

Jaunais Volvo FH16: Vairāk jaudas – mazāk degvielas

Jaunais Volvo FH16 ir Eiropas jaudīgākā kravas mašīna, taču tai ir arī ļoti ekonomisks degvielas patēriņš – turklāt to var darbināt ar 100% atjaunojamo degvielu. Ceļa testos apstiprināts, ka jaunais dzinējs, kas atrodas FH16, sasniedz par 5% lielāku degvielas ekonomiju un zemāku emisiju līmeni, tajā pašā laikā palielinot griezes momentu par 7% - kombinācija, kas palielina efektivitāti un produktivitāti visprasīgāko transporta uzdevumu veikšanā.
Jaunais Volvo FH16: Vairāk jaudas – mazāk degvielas
Jaunais Volvo FH16 ar D17 dzinēju palielina jaudu ar zemāku degvielas patēriņu.

Jaunais Volvo D17 dzinējs ikoniskajā Volvo FH16 ir veidots visgrūtākajiem transporta uzdevumiem, lai nodrošinātu izcilu veiktspēju un noturību. Salīdzinot jauno 17 litru 780 ZS Volvo FH16 dzinēju ar tā priekšgājēju, jaunajā kravas automašīnā ir par 7 % lielāks griezes moments, vienlaikus sasniedzot par 5 %* mazāku degvielas patēriņu un oglekļa dioksīda emisiju.

 

Pilnībā jaunais dzinējs ir pieejams arī jaunajā Volvo FH16 Aero, kas kombinācijā ar aerodinamisko kravas automašīnas kabīni nodrošina vēl lielāku degvielas ekonomiju.

 

"Mūsu inženieri ir izstrādājuši dzinēju, kas apvieno augstāko griezes momentu un jaudu jebkurā Eiropas kravas automašīnā ar izcilu degvielas patēriņa efektivitāti. Fakti runā paši par sevi - lielāks griezes moments un jauda ar ievērojamu degvielas un CO2 ietaupījumu ir fantastisks rezultāts. Tas nozīmē, ka mūsu klienti var veikt savus uzdevumus efektīvāk un ar lielāku produktivitāti,” saka Volvo Trucks Product Management and Quality vadītājs Jans Hjelmgrens.

 

Šis jaunais, degvielu taupošais dzinējs ir viens no piemēriem Volvo Trucks nepārtrauktajiem centieniem samazināt degvielas patēriņu un oglekļa emisijas, ko rada esošās piedziņas tehnoloģijas, paralēli jaunu tehnoloģiju ieviešanai.

 

Trīs jaudas līmeņi

Volvo jaunajam 17 litru Euro 6 dzinējam ir trīs jaudas līmeņi: 600 zs, 700 zs un 780 zs. Griezes momenta līmenis ir palielināts līdz 3000 Nm, 3400 Nm un 3800 Nm augstākajā versijā. Pārnesumkārba ir atjaunināta, lai varētu darboties ar līdz pat 3800 Nm, kā arī vēl vairāk uzlabota pārnesumkārbas iekšējā efektivitāte 3000 Nm un 3400 Nm versijās.

 

Sertificēts biodegvielai
Jaunais D17 dzinējs ir sertificēts darbināšanai ar HVO (hidrogenētu augu eļļu) visos jaudas diapazonos. 700 zs versija ir sertificēta arī darbam ar 100% biodīzeļdegvielu (B100).

 

Volvo FH16 un FH16 Aero ar pilnīgi jauno D17 dzinēju varēs pasūtīt no 2024. gada vidus, un to ražošana sāksies 2024. gada otrajā pusē.

 

*ceļa testu rezultātos D17 780 zs vs D16 750 zs, 55T GCW

 

SAITE uz augstas izšķirtspējas fotogrāfijām

For further information, please contact:

Stefan Elfström
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: stefan.elfstrom@volvo.com
+46 708 25 30 72
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.