Kravas automašīnas

Volvo iepazīstina ar savu pirmo pilnībā elektrisko kravas automašīnu — optimizētu tīrākiem un drošākiem pilsētas pārvadājumiem

Volvo izlaiž savu pirmo kravas automašīnas modeli, kas jebkad izstrādāts tikai ar elektrisko piedziņu. FM Low Entry ir elektriska kravas automašīna, kas ir optimizēta drošai un efektīvai autovadīšanai pilsētas rajonos ar ietilpību smagām kravām un izcilu redzamību vadītājam.

Tā kā arvien vairāk pilsētu cenšas uzlabot savu pilsētu vidi, pazeminot izmešu līmeni, strauji pieaug pieprasījums pēc kravas automašīnām bez izplūdes gāzēm, kas spēj apmierināt šīs jaunās klientu prasības.

Volvo Trucks jaunākais papildinājums elektrisko kravas automašīnu programmai — Volvo FM Low Entry — ir lieljaudas kravas automašīna, kas īpaši izstrādāta, lai veiktu dažādus pārvadājumus pilsētas teritorijās. Tas ir arī pirmais Volvo izstrādātais kravas automašīnas modelis, kas pieejams tikai ar elektrisko piedziņu.

“Šī bezizmešu kravas automašīna ir lielisks papildinājums mūsu elektriskajam klāstam, lieliski piemērota pilsētas pārvadājumiem un izstrādāta, domājot par vadītāju. Tā ir jaudīga, taču vienmērīgi vadāma un viegli manevrējama. Jaunā Volvo FM Low Entry pilnībā atbilst mūsu ambīcijām paplašināt mūsu elektrisko piedāvājumu, ļaujot vēl lielākam skaitam klientu samazināt oglekļa emisijas,” skaidro Rodžers Alms, Volvo Trucks prezidents.

5 zvaigžņu Direct Vision vērtējums

Zemā autovadīšanas pozīcija piedāvā vadītājam lielisku redzamību un apkārtnes kontroli. FM Low Entry labā redzamība ir ieguvusi piecu zvaigžņu vērtējumu Direct Vision standartā, kas novērtē smagos transportlīdzekļus, kas darbojas Londonā, un stājas spēkā 2024. gada ceturtajā ceturksnī*.

Volvo FM Low Entry ir ļoti daudzpusīga, un to var pielāgot specifiskām prasībām dažādu pārvadājumu veikšanai, piemēram, atkritumu apsaimniekošanai, piegādei un būvniecībai.

Kravas automašīna ir balstīta uz Volvo labi zināmo FM modeli. Plašā kabīne ir nolaista un pārvietota uz priekšu, un zemā iekšpuse un līdzenā grīda atvieglo iekāpšanu kravas automašīnā un izkāpšanu no tās. Šīs konstrukcijas iezīmes rada ergonomisku, ērtu un efektīvu darba vidi vadītājiem noslogotās pilsētas vietās.

Jaunā FM Low Entry sākotnēji tiks pārdota Eiropā, tostarp Turcijā, Austrālijā un Dienvidkorejā. Pārdošanas sākums ir 2024. gada pirmajā ceturksnī, bet ražošanas sākums — 2024. gada otrajā ceturksnī.

Astoņi elektrisko kravas automašīnu modeļi

Ar šo jauno pilnībā elektrisko pilsētas kravas automašīnu Volvo tagad piedāvā kopumā astoņus elektrisko kravas automašīnu modeļus. 2019. gadā Volvo Trucks kļuva par pirmo pasaules ražotāju, kas uzsāka smago elektrisko kravas automašīnu sērijveida ražošanu, un uzņēmuma mērķis ir panākt, lai 2030. gadā 50% no pasaules jauno Volvo kravas automašīnu pārdošanas apjoma būtu elektriskās kravas automašīnas.

Galvenās Volvo FM Low Entry funkcijas

• Redzamība (ar standarta specifikāciju) atbilst Londonas transporta 5 zvaigžņu Direct Vision standartam.
  • Kravas automašīna ir aprīkota ar Volvo dinamiskās stūrēšanas sistēmu, kas nodrošina vieglu stūrēšanu un samazina vibrācijas.
  • Ir pieejami trīs sēdekļu veidi: vadītājs + 0, 1 vai 3 pasažieri. Tā kā kabīnes aizmugurē ir izvietoti 3 pasažieru sēdekļi, tie netraucē vadītāja redzamībai. Tas samazina aklās zonas un veicina izcilu redzamību.
  • Daudzās ergonomiskās funkcijas ietver zemu kāpņu pakāpienu, līdzenu grīdu un labi novietotus satvēriena rokturus, kas nodrošina vieglu un drošu izkāpšanu no kabīnes.
  •  Kravas automašīna ir pieejama ar Volvo jauno uzlaboto kameras uzraudzības sistēmu.
  • Tā ir pieejama divos iekšējos augstumos: komandas kabīne (1575 mm) un augstā komandas kabīne (1945 mm).
  • Pieejamās asu konfigurācijas: 4X2, 6X2, 6X4, 8X2, 8X4
  • Pilna masa: 19–32 tonnas
  • Motors: 330 kWh
  • Akumulators: 360 kWh (4 akumulatori)
  • Nobraucamais attālums: līdz 200 km (nobraucamais attālums ir atkarīgs no vairākiem parametriem, piemēram, kravas svara, autovadīšanas stila, autovadīšana cikla, topogrāfijas, temperatūras utt.)
    Uzlāde: 250 kW (līdzstrāva), 43 kW (maiņstrāva)
  • Garenbāze: 3900–6000 mm

SAITE uz augstas izšķirtspējas attēliem

Lai uzzinātu vairāk, lūdzu, sazinieties ar:

Helēna Linda

Plašsaziņas līdzekļu direktore, Volvo Trucks

helena.lind@volvo.com

Preses attēli un filmas ir pieejamas Volvo Trucks plašsaziņas līdzekļu centrā:

Volvo Trucks piedāvā pilnu vidējas un lielas kravnesības kravas automašīnu klāstu, nodrošinot pilnīgus transporta risinājumus, kas atbilst visaugstākajām profesionālo klientu prasībām. Klientu atbalstu nodrošina pasaules izplatītāju tīkls ar 2200 servisiem aptuveni 130 valstīs. Volvo kravas automašīnas tiek ražotas 12 pasaules valstīs. 2023. gadā Volvo visā pasaulē pārdeva aptuveni 145 000 kravas automašīnu. Volvo Trucks ir daļa no Volvo Group, kas ir viens no vadošajiem kravas automašīnu, autobusu, būvtehnikas, kā arī peldošo transportlīdzekļu un rūpniecisko dzinēju ražotājiem pasaulē. Grupa piedāvā arī finanšu un apkalpošanas risinājumus. Volvo Trucks darbība ir balstīta uz tādām pamatvērtībām kā kvalitāte, drošība un apkārtējās vides aizsardzība.