Kravas automašīnas

Jauns, jaudīgāks Volvo FH16 dzinējs nodrošina maksimālu produktivitāti

Volvo Trucks iepazīstina ar jaunu dzinēju savai ikoniskajai kravas automašīnai FH16. Ar līdz pat 780 Zs jaudu un 3800 Nm jaunais 17 litru dzinējs var viegli tikt galā ar visgrūtākajiem pārvadājumiem, vienlaikus nodrošinot izcilu degvielas patēriņa efektivitāti un izturību. Jaunais dzinējs ir sertificēts darbam ar biodegvielu.
Jauns, jaudīgāks Volvo FH16 dzinējs nodrošina maksimālu produktivitāti
Volvo Trucks iepazīstina ar jaunu dzinēju savai ikoniskajai kravas automašīnai FH16. Ar līdz pat 780 Zs jaudu un 3800 Nm jaunais 17 litru dzinējs

Autovadīšana nepārtraukti lielā ātrumā ar lielu kravu var būt izaicinājums, taču ne ar Volvo jauno 17 litru Euro 6 dzinēju, kas darbina FH16 kravas automašīnu. Jaunajam dzinējam ir trīs jaudas līmeņi, kas izstrādāti visgrūtāko pārvadājumu veikšanai; 600 Zs, 700 Zs un 780 Zs. Augstākajā versijā griezes momenta līmeņi ir palielināti līdz 3000 Nm, 3400 Nm un 3800 Nm. Lielāks jaudas un griezes momenta līmenis nozīmē ātrāku dzinēja reakciju, labāku vadāmību, maksimālu produktivitāti un uzlabotu degvielas efektivitāti.

 

“Esmu lepns prezentēt mūsu jauno dzinēju. Tas patiešām ir šedevrs un pasaules līmeņa inženierijas rezultāts. 780. versija ir spēcīgākais dzinējs nozarē. Braucot stāvās nogāzēs uz ceļa ar maksimālu slodzi, jūs nevēlaties iestrēgt ar pārāk mazu griezes momentu un jaudu. Tāpēc mēs esam koncentrējuši visus savus spēkus uz to, lai D17 dzinējs būtu ļoti jaudīgs, uzticams un atsaucīgs. Mūsu klientiem tas nozīmē, ka darbs tiek paveikts ātrāk ar uzlabotu degvielas patēriņa efektivitāti,” saka Markoss Veingatners, Volvo Trucks. produktu vadītājs.

 

D17 dzinējs ir aprīkots ar vienu efektīvu turbokompresoru, kas uzlabo dzinēja atsaucību un autovadīšanas pieredzi. Volvo novatoriskā patentētā viļņveida virzuļa konstrukcija optimizē sadegšanu un samazina izmešus, savukārt jaunā iesmidzināšanas sistēma nodrošina vislabāko degvielas ekonomiju, un palielinātais maksimālais cilindra spiediens nodrošina lielu jaudu.

Dzinēja bremzēšanas jauda visā ātruma diapazonā ir ievērojami uzlabota ar izcilu dzinēja reakciju. Tas nodrošina īpaši ātru pārnesumu pārslēgšanu un samazina bremžu uzliku un disku nodilumu, kopā tas darbojas efektīvāk braucot no kalna lejup.

 

Sertificēts darbam ar biodegvielu
Jaunais D17 dzinējs ir sertificēts darbam ar HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) visās jaudas kategorijās. 700 Zs versija ir sertificēta arī darbam ar 100% biodīzeļdegvielu (B100). Pārnesumkārba ir atjaunināta lai izturētu līdz pat 3800 Nm griezes momentu. Pārnesumkārbas iekšējā efektivitāte ir vēl vairāk uzlabota3000 Nm un 3400 Nm versijām.

 

“Esmu pārliecināts, ka klienti un autovadītāji novērtēs lielāku bremzēšanas jaudu ar dzinēju, kā arī spēju darboties ar HVO un biodīzeli. D17 ir brīnišķīgs dzinējs brīnišķīgai kravas automašīnai, un visiem mūsu klientiem, kuri savā ikdienas darbā paļaujas uz Volvo FH16, tagad būs vēl jaudīgāks rīks, kas viņiem palīdzēs,” saka Markoss Veingartners.

 

Volvo FH16 ar jauno dzinēju pārdošana sākas 2024. gada vidū. Ražošana Eiropas tirgos un Austrālijā tiks uzsākta 2024. gada otrajā pusē.

 

Jaunais dzinējs ir pieejams pilnīgi jaunajā Volvo FH16 Aero un jaunākajā Volvo FH16 versijā.

 

SAITE uz Volvo FH16 Aero preses relīze

Lai uzzinātu vairāk, lūdzu, sazinieties ar:
 

Helēna Linda

Plašsaziņas līdzekļu direktore, Volvo Trucks

helena.lind@volvo.com

+46 765536257

 

Preses attēli un filmas ir pieejamas Volvo Trucks plašsaziņas līdzekļu centrā: https://media.volvogroup.com/dam

 

|Volvo Trucks piedāvā pilnu vidējas un lielas kravnesības kravas automašīnu klāstu, nodrošinot pilnīgus transporta risinājumus, kas atbilst visaugstākajām profesionālo klientu prasībām. Klientu atbalstu nodrošina pasaules izplatītāju tīkls ar 2300 servisiem aptuveni 130 valstīs. Volvo kravas automašīnas tiek ražotas 12 pasaules valstīs. 2022. gadā Volvo visā pasaulē pārdeva aptuveni 145 000 kravas automašīnu. Volvo Trucks ir daļa no Volvo Group, kas ir viens no vadošajiem kravas automašīnu, autobusu, būvtehnikas, kā arī peldošo transportlīdzekļu un rūpniecisko dzinēju ražotājiem pasaulē. Grupa piedāvā arī finanšu un apkalpošanas risinājumus. Volvo Trucks darbība ir balstīta uz tādām pamatvērtībām kā kvalitāte, drošība un apkārtējās vides aizsardzība.