Kravas automašīnas

Volvo Trucks drošības risinājums palīdz autovadītājiem saglabāt distanci

Volvo Trucks ir ieviesis drošības funkciju – attāluma brīdinājumu –, kas palīdz kravas automašīnu vadītājiem saglabāt drošāku attālumu līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim un izvairīties no kritiskām situācijām. Negadījumi, kad viens transportlīdzeklis no aizmugures uzbrauc otram transportlīdzeklim, notiek aptuveni 20% gadījumu, kad nopietnās sadursmēs ir iesaistītas kravas automašīnas.
Volvo Trucks drošības risinājums
Negadījumi, kad viens transportlīdzeklis no aizmugures uzbrauc otram transportlīdzeklim, notiek aptuveni 20% gadījumu, kad nopietnās sadursmēs ir iesaistītas kravas automašīnas. Volvo Trucks drošības funkcija Attāluma brīdinājums ļauj autovadītājiem vieglāk saglabāt drošu attālumu līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim.

„Bieži vien šāda veida nelaimes gadījumus izraisa neuzmanība un pārāk mazs attālums līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Attāluma brīdinājums brīdina autovadītājus ar sarkanu gaismu vējstiklā, tiklīdz kravas automašīna pietuvojas pārāk tuvu priekšā braucošajam transportlīdzeklim, un vairumā gadījumu sadursmi var novērst,” stāsta Kārls Jūhans Almkvists (Carl Johan Almqvist), Volvo Trucks satiksmes un produktu drošības nodaļas direktors.

Attāluma brīdinājums ir daļa no jaunākās Volvo Trucks autovadīšanas atbalsta sistēmas versijas – Sadursmes brīdinājuma sistēma ar ārkārtas bremzēšanu –, kuras mērķis ir palīdzēt autovadītājiem vairākos posmos novērst nelaimes gadījumus. Ja attāluma brīdinājums nesniedz paredzēto efektu, vadītāja brīdināšanai tiek izmantota mirgojoša gaisma un skaņas brīdinājuma signāls. Visbeidzot tiek aktivizēta uzlabotā ārkārtas bremze. Tas viss notiek tikai dažu sekunžu laikā.

Funkciju ir paredzēts izmantot uz galvenajiem ceļiem ārpus pilsētām, un tā ieslēdzas, kad ātrums pārsniedz 60 km/h, ja vien netiek izmantota adaptīvās kruīza kontroles sistēma. Līdzīgi kā citas sadursmes brīdinājuma sistēmas funkcijas, arī attāluma brīdinājuma sistēma attāluma aprēķināšanai un objektu identificēšanai uz ceļa izmanto kameras un radara tehnoloģiju kombināciju.

„Nepārtraukti pilnveidojot mūsu kravas automašīnu aktīvās drošības sistēmas, mēs sniedzam autovadītājiem vēl labākas iespējas samazināt riskus, kam viņi un citi satiksmes dalībnieki ir pakļauti. Attāluma brīdinājums ir viens no daudzajiem piemēriem, kā tehnoloģija var palīdzēt labiem autovadītājiem kļūt vēl labākiem.”

„Pārvadājumu uzņēmumiem investīcijas drošībā ir lietderīgas ne tikai cilvēku aizsardzībai, bet arī ekonomijas nolūkos. Daži no argumentiem ir zemākas apdrošināšanas un remonta izmaksas, kā arī mazāk neplānotu dīkstāvju. Turklāt drošs autovadīšanas stils parasti nodrošina efektīvu degvielas patēriņu. Labi apmācīti autovadītāji, kas pievērš uzmanību drošības jautājumiem, kopā ar drošākām kravas automašīnām dod labumu ikvienam,” saka Kārls Jūhans Almkvists.

Fakti

  • Attāluma brīdinājuma funkcija ir pieejama automašīnās Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM un Volvo FMX, kas ražotas, sākot ar 2018. gada 23. nedēļu. Kravas automašīnām arī jābūt aprīkotām ar Volvo Trucks sadursmes brīdinājuma sistēmu. 
  • Attāluma brīdinājums ir izstrādāts, lai palīdzētu kravas automašīnu vadītājiem saglabāt drošāku attālumu līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim.
  • Konstatējot, ka transportlīdzekļi atrodas viens otram tuvāk par izvēlēto laika intervālu no 1,5 līdz 3,5 sekundēm, uz vējstikla parādās sarkana gaisma. Ja vadītājs nesamazina braukšanas ātrumu, tiek aktivizēta sadursmes brīdinājuma sistēma, un tā signalizē ar pieaugošas intensitātes skaņas un vizuāliem signāliem. Pēc tam tiek aktivizētas uzlabotās ārkārtas bremzes.
  • Volvo Trucks sadursmes brīdinājuma sistēma ar ārkārtas bremzēšanu ir pieejama modeļiem Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE un Volvo FL.

Lai uzzinātu vairāk, lūdzu, sazinieties ar:

Vineta Smeltere
Volvo Trucks Mārketinga un komunikācijas koordinātore
Tālr.: +37120293004
E-pasts: vineta.smeltere@volvo.com

LINK to film
LINK to high resolution images
LINK to press release as PDF

Volvo Trucks piedāvā pilnu vidējas un lielas kravnesības kravas automašīnu klāstu, nodrošinot pilnīgus transporta risinājumus, kas atbilst visaugstākajām profesionālo klientu prasībām. Klientu atbalstu nodrošina 2100 izplatītāji un servisi vairāk nekā 130 pasaules valstīs. Volvo kravas automašīnas tiek ražotas 15 pasaules valstīs. 2018. gadā Volvo visā pasaulē pārdeva vairāk nekā 127 000 kravas automašīnu. Volvo Trucks ir daļa no Volvo Group, kas ir viens no vadošajiem kravas automašīnu, autobusu, būvtehnikas, kā arī peldošo transportlīdzekļu un rūpniecisko dzinēju ražotājiem pasaulē. Grupa piedāvā arī finanšu un apkalpošanas risinājumus. Volvo Trucks darba pamatā esošās vērtības ir kvalitāte, drošība un rūpes par apkārtējo vidi.