Kravas automašīnas

Uzņēmumi apvienojas skolēnu izglītošanai satiksmes drošības un vides jautājumos

Jaunajā mācību gadā “Volvo Truck Latvia” un SIA “ZAAO” turpina uzsākto sadarbību kopīgā skolēnu izglītošanā par ceļu satiksmes drošību un vides saudzēšanu. Kopīgā uzņēmumu sadarbība veicina būtisku ieradumu veidošanu cilvēka drošībai un vides saudzēšanai. Bērnu satiksmes drošības sociālā kampaņa “Apstājies. Paskaties. Pamāj” izglīto bērnus par to, kā jāuzvedas uz ceļa smago automašīnu tuvumā, tostarp redzot atkritumu savācējmašīnas. Kampaņas sezonas atklāšana notiks 26. septembrī Dabas un tehnoloģiju parkā “URDA”.

"Volvo Truck Latvia" un SIA "ZAAO" drošības kampaņas nodarbībās līdz 2019.gada maijam 1. līdz 4. klašu skolēni varēs gūt gan teorētiskas zināšanas par ceļu satiksmes drošības noteikumu ievērošanu, gan praktiski izzināt, kā ir būt smagās automašīnas šoferim un kā gājējiem pareizi rīkoties uz ceļa.

Dabas un tehnoloģiju parks "URDA" piedāvās piedalīties vides izglītības nodarbībās, kuras sevī ietver došanos dabas izziņas takā, darbošanos eksperimentu klasē un ekskursiju pa poligonu "Daibe", lai reālajā vidē redzētu, kas notiek ar atkritumiem pēc tam, kad tos iemet atkritumu konteinerā.

Uz pirmo nodarbību, kas notiks 26. septembrī ir pieteikušies vairāk nekā 170 skolēni no piecām Latvijas skolām. Šajā mācību gadā apvienotās nodarbības notiks reizi mēnesī. Nākamās nodarbības 2018./2019.

mācību gadā ir plānotas 31. oktobrī, 28. novembrī, 5. decembrī, 30. janvārī, 27. februārī, 27.martā, 24. aprīlī un 29. maijā. Pieteikšanās apvienotajām nodarbībām šeit: http://www.urda.lv/

Pagājušā mācību gadā kampaņas "Apstājies. Paskaties. Pamāj." ietvaros zināšanas par ceļu satiksmes drošību ieguvuši 712 bērni no visas Latvijas - 17 izglītības iestādes no 3 pilsētām (Valmiera, Jūrmala, Rīga) un 11 novadiem (Smiltenes novads, Rūjienas novads, Jaunpiebalgas novads, Kocēnu novads, Priekuļu novads, Valkas novads, Amatas novads, Apes novads, Pārgaujas novads, Limbažu novads un Cēsu novads).

Kampaņa "Apstājies. Paskaties. Pamāj." ir daļa no Volvo Trucks globālās iniciatīvas, kuras mērķis ir novērst bērnu bojāeju satiksmes negadījumos uz ceļa. Kampaņas ietvaros drošas uzvedības apmācībās kopš 2015.

gada piedalījušies jau vairāk nekā 100 000 bērnu 13 pasaules valstīs, tajā skaitā - Somijā, Dānijā, Brazīlija un citās. Volvo Trucks ir pirmais Eiropas kravas automašīnu ražotājs, kurš iniciējis sociālo kampaņu visu satiksmes dalībnieku drošībai.

Kopīga mērķa labā, lai bērni uz ielas justos droši, kampaņā ir apvienojušies tādi uzņēmumi un iestādes kā VAS "Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija", apdrošināšanas sabiedrība "ERGO", "Eveko poligrāfija", apdrošināšanas brokeru sabiedrība "IIZI SIA", "Mūsa Motors Rīga", "Neste Latvija", transporta uzņēmums "VRJ", "RadissonBlu viesnīcas Rīgā", kravu pārvadājumu uzņēmums "Delta LV", autoskola SIA "S LAURIS'', loģistikas pakalpojumu uzņēmums SIA "Kreiss".