Kravas automašīnas

Volvo Trucks ievieš jaunus pakalpojumus, lai maksimāli palielinātu darbspējas laiku.

Volvo Trucks izmanto jaunas metodes, lai reāllaikā uzraudzītu un analizētu būtiski svarīgu elementu stāvokli un tādējādi laikus jau pirms rašanās novērstu potenciālas kļūmes, kas varētu kaitēt klienta uzņēmējdarbībai. Zviedrijā ir ieviests jauns riepu uzraudzības pakalpojums un izveidots vērienīgs testa prognozes rīks progresīvai kravas automašīnu uzraudzībai Eiropā. Izmantojot arī mašīnmācīšanos, aizvien precīzāk iespējams prognozēt un novērst neplānotas apstāšanās.
Volvo Trucks piedāvā jaunus pakalpojumus

„Jaunās tehnoloģijas, kas nodrošina kravas automašīnas datu uzraudzību un analīzi reāllaikā, paver plašas un aizraujošas iespējas precīzāk un ātrāk prognozēt iespējamās atteices. Mēs nepārtraukti gādājam, lai Jūsu kravas automašīna vienmēr būtu darba kārtībā," stāsta Markuss Efraimsons, Volvo Trucks viceprezidents darbspējas laika jautājumos.

Jaunais riepu pārvaldības pakalpojums nodrošina riepu spiediena un temperatūras uzraudzību reāllaikā. Uzraudzības rezultātus var skatīt lietojumprogrammā, tāpēc gan autovadītājs, gan īpašnieks var konstatēt caurumu veidošanos un novērst potenciālu riepas plīšanu, kas izraisītu neplānotu apstāšanos un radītu lielas izmaksas.

Turklāt jaunais pakalpojums, gādājot par pareizu spiedienu un temperatūru, nodrošina iespēju samazināt degvielas patēriņu un palielināt katras riepas nobraukumu. Vēlāk šis riepu pārvaldības pakalpojums tiks ieviests Eiropas valstu tirgos.

Klientiem, ar kuriem ir noslēgts uzņēmuma zelta servisa līgums, Volvo Trucks veic arī testa prognozes, iekļaujot vairākus citus elementus. Reāllaikā uzraugot un analizējot datus, kas iegūti no tūkstošiem kravas automašīnu, ir novērsts liels skaits avāriju, tādējādi palielinot darbspējas laiku un produktivitāti.

Tādējādi iespējams jau iepriekš prognozēt iespējamās detaļu atteices un ieteikt klientam optimālu tehnisko apkopju plānu. Volvo Truck uzraudzības centrā konstatējot iespējamu problēmu, klienta vietējais Volvo serviss saņem brīdinājumu, lai veiktu profilaktiskus pasākumus.

„Darbspējas laiks mums ir tikpat svarīgs kā klientam. Mums ir patiešām svarīgi nodrošināt, lai klientam nebūtu neplānoti jāapstājas," saka Markuss Efraimsons.

Nākamais posms ir pakāpeniska mašīnmācīšanās ieviešana. Šis mākslīgā intelekta veids nodrošina iespēju pētniecības un izstrādes vajadzībām vākt un analizēt lielu kravas automašīnu datu apjomu. Tādējādi Volvo Trucks var iegūt aizvien plašāku informāciju par kravas automašīnas stāvokli un veiktspēju un katru dienu izveidot savienojumu ar simtiem tūkstošiem kravas automašīnu.

Izmantojot progresīvas datorsimulācijas un analīzes metodes, paredzēts panākt vērienīgu rezultātu - apzināt slēptus modeļus, tādējādi jau ilgu laiku iepriekš prognozējot iespējamas detaļu atteices un nodrošinot iespēju vajadzīgo apkopi vai remontu veikt plānotās apkopes laikā, maksimāli palielinot kravas automašīnas darbspējas laiku.

Saite uz filmu

Saite uz augstas izšķirtspējas attēliem