Kravas automašīnas

Šoferis no Latvijas Andris Pļavenieks izcīnīja sesto vietu pasaules finālā

Vislabākie kravas automašīnu vadītāji no visas pasaules sacenšas par Volvo Trucks Driver Challenge 2018 čempiona titulu. Šoferis no Latvijas Andris Pļavenieks izcīnīja sesto vietu pasaules finālā.

Kurš to izcīnīs, pierādot, ka ir vislabākais un daudzpusīgākais kravas automašīnas vadītājs? Atbilde uz šo jautājumu tika meklēta Volvo Trucks Driver Challenge 2018 finālā, kas notika Gēteborgā no 13. līdz 14. septembrim. Sacensībās, kurās šogad bija jāveic vairāk uzdevumu nekā jebkad agrāk, piedalījās profesionāli autovadītāji no 33 pasaules valstīm. Par uzvarētāju kļuva Pjotrs Krāhels (Piotr Krahel) no Polijas.

„Volvo Trucks Driver Challenge apvieno dažādus izaicinājumus, ar ko ikdienā saskaras kravas automašīnu vadītāji. Viņu prasmes bieži vien ir noteicošais faktors mūsu klientu produktivitātes un rentabilitātes nodrošināšanā. Autovadītāji arī sniedz ievērojamu ieguldījumu ceļu satiksmes drošībā. Finālā mums bija iespēja redzēt neticami prasmīgus autovadītājus pie kravas automašīnu stūres,” saka Marija Bergvinga (Maria Bergving), Volvo Trucks zīmola, mārketinga un komunikāciju vecākā viceprezidente.

Sacensības notika jau sesto reizi, un šogad tās bija balstītas uz trīs jomām: efektīvu degvielas izmantošanu, produktivitāti un drošību. „Titula pretendenti parādīja izcilus rezultātus visās jomās. Viņi pierādīja, ka ir iespējams ātri piegādāt trauslu kravu labā stāvoklī, stingri ievērojot ceļu satiksmes noteikumus un piekopjot ļoti ekonomisku braukšanas stilu.”

Volvo Trucks Driver Challenge mērķis ir pievērst uzmanību svarīgajam darbam, ko veic kravas automašīnu vadītāji. Tas ir arī veids, kā ieinteresēt jauniešus par šo profesiju, kas piedāvā labas karjeras iespējas. Loģistikas un transporta nozare nemitīgi aug, un pašlaik visā pasaulē jūtams kvalificētu autovadītāju trūkums.

„Lai palīdzētu mūsu klientiem atlasīt un noturēt kvalificētus autovadītājus, mēs jau daudzus gadus pievēršam uzmanību autovadītāju darba vides dizainam un mūsu kravas automašīnu braukšanas īpašībām. Autovadītāja palīgsistēmas, kas atvieglo drošu manevrēšanu, un autovadītāju apmācība, kas aptver visu no kravas automašīnu vadīšanas līdz ekonomiskai braukšanai, ir tikai daži no piemēriem tam, kā mēs palīdzam autovadītājiem nevainojami veikt savu darbu, augt un attīstīties, saka Lēne Larsena (Lene Larsen),” Volvo Trucks Driver Challenge projekta vadītāja.

„Uzvara Volvo Trucks Driver Challenge man ir liels sasniegums! Fināls bija tiešām grūts, vajadzēja sacensties ar daudziem ļoti pieredzējušiem autovadītājiem. Ir iespaidīgi, ka Volvo Trucks organizē šādu motivējošu pasākumu, kas piesaista tik daudz autovadītāju no visas pasaules,” teica Pjotrs Krāhels.

Kā iepriekš ziņots, šī gada 30. jūnijā, Valmierā aizvadīts “Volvo Trucks Driver Challenge 2018” autovadītāju sacensību Latvijas fināls. Tajā sacentās TOP 10 Latvijas kravas autovadītāji, kas uzrādījuši zemākos degvielas patēriņa rezultātus kvalifikācijas braucienos visa jūnija garumā. Par Latvijas čempionu sīvā cīņā un mainīgos laika apstākļos kļuva Andris Pļavenieks no uzņēmuma SIA “Kreiss”, kurš pārstāvēja Latviju  Volvo Trucks Driver Challenge 2018 pasaule finālā Gēteborgā no 13. līdz 14. septembrim.

“Izcīnīta sestā vieta starp 33 komandām – tas ir ļoti labs rezultāts. Protams, ka vienmēr jau ir vēlme uzvarēt, taču šobrīd šis rezultāts ir atbilstošs mūsu spējām. Vispār pirmā desmitnieka komandām ir ļoti līdzīgas iespējas uzvarēt, jo šajās sacensībās daudz ko nosaka apstākļu sakritība, piemēram, laika apstākļi. Zviedrijā tie ir ļoti mainīgi. Uzskatu, ka abās sacensību dienās nostartēju godam. Ja vien būs tāda iespēja, tad noteikti piedalīšos arī nākamajās sacensībās, jo tas ir lielisks veids, kā izrauties no ikdienas darba birojā,” stāsta Latvijas pārstāvis Andris Pļavenieks.

 

Papildu informācijai:
Iveta Ozola
Volvo Truck Latvia mārketinga un komunikācijas vadītāja
Tālrunis: +371 6 7317595, +371 20293004
E-pasts: iveta.ozola@volvo.com