Kravas automašīnas

Volvo Trucks nodrošina autonomus transporta risinājumus uzņēmumam Brønnøy Kalk AS

Volvo Trucks ir noslēdzis vēsturisku vienošanos ar Norvēģijas uzņēmumu Brønnøy Kalk AS par pirmā komerciālā autonomā risinājuma piegādi kaļķakmens transportēšanai no karjera uz netālu esošo ostu.

Brønnøy Kalk AS risinājums sastāv no sešām autonomām Volvo FH kravas automašīnām, kas pa tuneļiem transportē kaļķakmeni no karjera uz piecu kilometru attālumā esošo drupinātāju. Šis risinājums jau ir sekmīgi izmēģināts, 2018. gadā turpināsies tā ieviešanas darbi, un ir paredzēts to pabeigt līdz 2019. gada beigām.

Šis līgums ir turpinājums nesenajiem sekmīgajiem automatizācijas projektiem kalnrūpniecības, cukurniedru audzēšanas un atkritumu savākšanas nozarē. Tomēr šis projekts īpaši izceļas ar to, ka tas ir pirmais Volvo Trucks komerciālais risinājums. Brønnøy Kalk iegādājas nevis autonomas kravas automašīnas, bet gan transporta risinājumu – tas ir, kaļķakmens transportēšanu starp diviem punktiem.

„Šis mums ir svarīgs solis,” saka karjera rīkotājdirektors Raimonds Langfjords (Raymond Langfjord). „Konkurence nozarē ir ļoti spēcīga. Mēs nemitīgi meklējam veidus, kā paaugstināt savas darbības ilgtermiņa efektivitāti un produktivitāti, un mums ir skaidra vīzija par jauno tehnoloģiju un digitālo risinājumu priekšrocību izmantošanu. Mēs meklējām uzticamu un inovatīvu partneri, kam ir līdzīga attieksme pret ilgtspēju un drošību kā mums. Pāreja uz autonomu darbību ievērojami paaugstinās mūsu konkurētspēju globālajā tirgū.”

„Mēs lepojamies, ka spējam piedāvāt autonomu risinājumu, kas atbilst mūsu klientu prasībām gan drošības, gan uzticamības, gan ienesīguma ziņā,” saka Volvo Trucks prezidents Klāss Nilsons (Claes Nilsson). Globālās transporta nozares vajadzības ļoti strauji un nemitīgi mainās, lai saglabātu konkurētspēju nozarē, ir nepieciešami jauni un progresīvi risinājumi. „Mūsu mērķis ir būt par produktu un pakalpojumu izstrādes līderi, lai nodrošinātu šo vajadzību izpildi,” piebilst Klāss Nilsons.

„Ir patiess prieks sasniegt attīstības posmu, kad tiek ieviesti autonomi risinājumi,” saka Sasko Cuklevs (Sasko Cuklev), Volvo Trucks autonomo risinājumu direktors. „Darbojoties slēgtā teritorijā, iepriekš izveidotā maršrutā, mēs varam atklāt, kā vislabāk izmantot šo risinājumu un pielāgot to atbilstīgi konkrētām klientu vajadzībām. Visa pamatā ir sadarbība ar mērķi izstrādāt jaunus risinājumus, piedāvāt elastīgumu un efektivitāti, kā arī labāku produktivitāti.”

Vienošanās ietvaros klients iegādājas vienotu transporta pakalpojumu un maksā par katru piegādāto tonnu.

Fakti Volvo Trucks pirmais komerciālais autonomais risinājums:
* Darījums paredz kaļķakmens transportēšanu no punkta A uz punktu B Brønnøy Kalk objektā Velfjordā, Norvēģijā.
* Partneri ir Brønnøy Kalk AS un Volvo Trucks.
* Autonomās Volvo FH kravas automašīnas vada riteņiekrāvēja operators.
* Maršruts ietver gan braukšanu pa tuneļiem, gan atklātu apvidu.


Kontaktpersona plašākai informācijai:
Iveta Ozola
Volvo Truck Latvia mārketinga un komunikācijas vadītāja
Tālrunis: +371 6 7317595, +371 20293004
E-pasts: iveta.ozola@volvo.com