Kravas automašīnas

Sākas pasaulē lielākās autoservisa personāla sacensības VISTA

Šonedēļ tiek uzsākta reģistrēšanās pasaulē lielākajās autoservisa personāla sacensībās VISTA*. Piedalīties tiek aicināti vairāk nekā 18 000 tehniķu no Volvo Trucks un Volvo Buses globālā izplatītāju tīkla. Ar komandas darba un meistarības attīstīšanu, sacensībās VISTA cenšas piesaistīt un noturēt prasmīgus tehniķus.
The world’s largest service market competition opens – VISTA attracts technicians around the world

Sacensībās VISTA (Volvo International Service Training Award) tiek pārbaudītas zināšanas un prasmes Volvo kravas automašīnu uzbūvē, komandu spēja sadarboties, risināt problēmas un ievērot nepieciešamās kvalitātes instrukcijas. Sacensību rezultāti palīdz arī noteikt jomas, kurās potenciāli nepieciešami uzlabojumi.

Pirmās sacensības notika Zviedrijā 1957. gadā, un kopš tā laika tās ir kļuvušas par starptautisku pasākumu, kas notiek reizi divos gados. VISTA galvenais mērķis ir pilnveidot un uzlabot darbinieku zināšanas un prasmes, spēju strādāt grupā un paaugstināt veiktā darba kvalitāti.

VISTA 2015-2016  Latvijas automehāniķu komanda "Rīga" pasaulē prestižo sacensību finālā uzrādīja teicamu sniegumu un izcīnīja 4. vietu 32 komandu konkurencē, kā arī ieguva balvu nominācijā "Labākā jaunpienācēju komanda"!

"Ļoti prasmīgi un motivēti tehniķi nodrošina, ka Volvo Trucks servisa centros  spēj noteikt defekta cēloni un novērst automobiļa problēmas jau pirmajā piegājienā -  laicīgi un atbilstoši augstas kvalitātes standartiem. Šīs tehniķu prasmes ļauj klientiem gūt vislielāko labumu no saviem automobiļiem. VISTA uzlabo mūsu prasmes un motivē būt par vislabāko komandu pasaulē. Ja mūsu mehāniķi ir novērtēti, kā vislabākie pasaulē, viņi ir motivēti sniegt klientam vislabāko servisu," saka Klāss Nilsons (Claes Nilsson), Volvo Trucks prezidents.

Ir sagaidāms, ka VISTA 2017-18 piesaistīs vairāk nekā 18 000 autoservisa pārstāvjus no globālā izplatītāju tīkla, veidojot aptuveni 4500 komandas. Šī gada sacensību tēma ir "Izpildījums ir viss" (Performance is Everything) - apzināšanās, ka, strādājot Volvo Trucks un Volvo Buses, izpildījumam vienmēr ir jābūt vislabākajam. VISTA ir arī Volvo Trucks paņēmiens, kā risināt visā pasaulē aktuālo izaicinājumu - gan piesaistīt jaunus, gan noturēt darbā esošos darbnīcu tehniķus.

"Ar ikviena komandas locekļa atbalstu VISTA ir ļoti laba iespēja justies piederīgam vislabākajai servisa tirgus ģimenei pasaulē," saka Klāss Nilsons.


Par VISTA

*VISTA ir "Volvo starptautisko servisa mācību godalga" (Volvo International Service Training Awards). Pirmās sacensības notika 1957. gadā un sākotnēji tās bija Volvo tehniķu sacensības Zviedrijā. Pēc 20 gadiem, 1977. gadā tās jau bija sasniegušas visus kontinentus, piesaistot pilnvarotos Volvo izplatītājus no visas pasaules. Mūsdienās VISTA notiek ik pēc diviem gadiem un ir vislielākās autoservisa personāla sacensības pasaulē.

VISTA var piedalīties Volvo Trucks un Volvo Buses izplatītāji un viņu tehniķi no visas pasaules. Lai kvalificētos, komandām jāatrisina uzdevums, kurš sastāv no divām daļām, iekļaujot teorētiskus un tehniskus jautājumus. Katra tirgus reģiona uzvarētājs kvalificējas pusfinālam, kas notiks 2018. gada aprīlī Gēteborgā, Zviedrijā, kur trīs nedēļu garumā kopumā sacentīsies 240 komandas. Labākās 40 komandas no pusfināla kvalificēsies pasaules finālam 2018. gada jūnijā Kuritibā (Curitiba).

VISTA 2017-18 pasākumu kalendārs

Oficiālais sākums: 2017. gada 27. jūnijā

Reģistrācijas sākums: 2017. gada 4. septembrī

Pirmā teorētiskā daļa: 2017. gada 7.-30. novembrī

Otrā teorētiskā daļa: 2018.gada 30. janvārī - 20. februārī

Pusfināls, Gēteborga, Zviedrija: 2018. gada 9.-27. aprīlī

Fināls, Kuritiba, Brazīlija: 2018. gada 25.-29. jūnijā


Tiešā saite uz augstas izšķirtspējas attēliem

Uzzināt vairāk par VISTA (saite)

Reģistrēties VISTA sacensībām (saite)

2017. gada 7. septembrī

Gallery