Kravas automašīnas

„Volvo Trucks“ iegūst 2018. gada ilgtspējīgākās kravas automašīnas titulu

Novembra sākumā „Volvo Trucks“ jaunā ar dabasgāzi un biogāzi darbināmā kravas automašīna „Volvo FH LNG“ ieguva Itālijas 2018. gada ilgtspējīgākās kravas automašīnas titulu. Apbalvojums tika pasniegts ceremonijā Ecomondo izstādes atklāšanas ietvaros Rimini.
Volvo FH LNG ieguva Itālijas 2018

Gada ilgtspējīgākās kravas automašīnas apbalvojumu piešķir Vado e Torno, viens no vadošajiem kravas autotransporta žurnāliem, sadarbībā ar Milānas Politehnisko universitāti. „Volvo Trucks" ieguva pirmo vietu vilcēju kategorijā ar jauno „Volvo FH LNG", kas tika prezentēts Eiropā šoruden.

„Mums ir patiess prieks, ka mūsu centienus atzinīgi novērtē. Volvo jaunās paaudzes ar gāzi darbināmās kravas automašīnas ir nozīmīgs sasniegums mūsu ceļā uz nulli izmešiem. Pievēršot uzmanību vides jautājumiem un atzinīgi novērtējot ievērojamu progresu, apbalvojums palīdz veicināt transporta nozares attīstību ilgtspējīgā virzienā," saka Larss Martensens (Lars Mårtensson), „Volvo Trucks" vides un inovāciju direktors.

Volvo Trucks Latvija pārdošanas vadītājs Andis Kozlovskis papildina: „Laižot klajā jauno LNG sēriju, mēs viennozīmīgi esam izmainījuši  standartus kravas automašīnu ražošanas jomā, paaugstinot prasības pret sevi un citiem ražotājiem. Nākotne sākas šodien un tas liek ražotājiem arvien aktīvāk lūkoties alternatīvo degvielu izmantošanas virzienā, mēģinot rast kompleksus risinājumus vides aizsardzības labā. Volvo FH LNG galvenais uzsvars ir likts uz augstu energoefektivitāti un zemu ietekmi uz klimatu. Sašķidrināta gāze ir labākā pieejamā klimatam draudzīgā alternatīva tirgū smago kravu reģionālajiem un tālajiem pārvadājumiem."

Volvo FH LNG ir tāda pati veiktspēja un tikpat zems degvielas patēriņš kā „Volvo" kravas automašīnām ar dīzeļdzinēju, bet daudz zemāki CO2 izmeši. Kā degvielu izmantojot dabasgāzi, izmeši samazinās par 20%, tikmēr izmantojot atjaunojamu biogāzi apvienojumā ar hidrogenētām augu eļļām (HVO), samazinājums var sasniegt pat 100%. Attiecīgi Volvo FH LNG ļauj samazināt CO2 izmešus par 20-100%, salīdzinot ar kravas automašīnām, ko darbina dīzeļdzinēji. Žūrija savā vērtējumā ņēma vērā arī virkni citu parametru, piemēram, drošību, komfortu un otrreizējās pārstrādes iespējas.

2017. gada 23. novembris

Gallery