Kravas automašīnas

Skaitļu spēks

Nīderlandes uzņēmums Schenk Tanktransport bauda Volvo vieglsvara kravas automašīnu priekšrocības arvien sīvākā tirgus konkurencē.
Izmantojot jaunās Volvo FH un Volvo FM vieglsvara kravas automašīnas, Schenk Tanktransport ir izdevies ievērojami paaugstināt kravnesību.

Brāļi Harijs un Arjans Shenki ir veiksmīgas nīderlandiešu ģimenes pārvadājumu dinastijas trešā paaudze. Nozarē, kurā ienesīgumu nosaka cisternvedēju maksimālā darbspēja, jaunās vieglsvara Volvo FH un Volvo FM kravas automašīnas uzņēmuma darbībā ir ieņēmušas nozīmīgu vietu. Kravas automašīnas ne tikai saglabā optimālo drošumu un ērtību, samazinātais svars nodrošina arī lielāku kravnesību. Kopš 2014. gada kravas automašīnas pamatmodelim tika izstrādātas vairākas galvenās specifikācijas, kas ļāva būtiski samazināt transportlīdzekļa pilnu masu. „Mūsu ideālā kravas automašīna ir Volvo FH 4x2 T, kas sver mazāk par septiņām tonnām,” saka Harijs Shenks. „Tā ir efektīvākā robežvērtība – to transportlīdzekļu pašmasa, kas paredzēti gan reģionālajiem, gan tālajiem pārvadājumiem. Tā ir mums būtiska kombinācija.”

 

Saistībā ar kravnesības iespēju optimizāciju Hari demonstrē aprēķinu nozīmi. „Ja viens cisternvedējs ik gadu pārvadā 1400 kravu, tad jau 50 kg papildu kravnesības nozīmē aptuveni 70 tonnas papildu kravas gadā. 100 transportlīdzekļiem tās ir 7000 tonnas, un piecu gadu perspektīvā – 35 000 tonnas. Lūk, skaitļu spēks. Kravnesības pieauguma potenciāls ir milzīgs.”

Uzņēmumu 1925. gadā dibināja abu brāļu vectēvs, un kopš 50. gadiem, kad uzņēmums uzsāka sadarbību ar dažādiem naftas uzņēmumiem, Schenk galvenokārt pārvadā šķidras un gāzveida kravas. Plašajā klientu lokā tagad ir arī tādi milzīgi starptautiskie uzņēmumi kā Shell, BP, Air Products un Linde. Uzņēmuma galvenā mītne atrodas piemērotā vietā pie galvenās autostrādes uz austrumiem no Roterdamas – starp pilsētas plašo ostas teritoriju, Vāciju un citiem lielākajiem tirgiem Eiropā. „Kravas galvenokārt tiek vestas no noliktavām, rūpnīcām un rafinēšanas fabrikām,” stāsta Arjans Shenks. „Tās parasti atrodas lielāko ostu tuvumā, piemēram, Roterdamā, Amsterdamā, Antverpenē un Hamburgā. Šie produkti nonāk pie dažādiem klientiem Beniluksa valstīs un īpaši bieži Vācijā, taču pārvadājumi tiek veikti gandrīz uz visām Eiropas valstīm.”

Schenk sadarbība ar Volvo aizsākās 1947. gadā. Kā stāsta Arjans, uzņēmumu ieinteresēja iespēja Volvo kravas automašīnas pielāgot atbilstīgi Schenk darbības jomas specifiskajiem uzdevumiem. „Volvo Trucks spēj pielāgoties, un pieejamais klāsts ir ļoti plašs. Tas dažkārt ļauj mums paildzināt mūsu uzņēmuma transportlīdzekļu darbmūžu, bet plašais dažādo specifikāciju klāsts nodrošina iespēju Volvo kravas automašīnas izmantot faktiski jebkuram mūsu piedāvātajam pārvadājumu veidam.”

Uzņēmums patlaban izmanto vairāk nekā 500 Volvo kravas automašīnu, un Schenk darbības jomā sekmīgām partnerattiecībām ir liela nozīme. „Darbspējas laika optimizācija ir ļoti nozīmīga,” apliecina Arjans. „Mūsu aprēķinu pamatā ir maksimālais ekspluatācijas stundu un dienu skaits gadā, un mēs rūpējamies, lai šāda darbspējas laika nodrošināšanai mums būtu arī pietiekams skaits autovadītāju.” Volvo Trucks izprot mūsu būtiskākās vajadzības un ir gatavi piedāvāt dažādus risinājumus. Ieguldot līdzekļus kravas automašīnās, mūsu galvenie kritēriji ir drošība, kopējās ekspluatācijas izmaksas, kravas automašīnas pašmasa un izskats, kā arī autovadītāja ērtības. Tāpēc vieglsvara kravas automašīnas mums šķiet visizdevīgākais ieguldījums.”

 


Roterdamas osta ir plaša un šķietami bezgalīga. Visgarākā osta Eiropā stiepjas gar pilsētas rietumu daļu, kilometriem tālu garām konteineru laukumiem, skursteņiem, caurulēm un gāzes tvertnēm līdz pat Māsvlaktei: no jūras atgūtai teritorijai, kas pēdējos gados ostai ir ļāvusi izplesties vēl vairāk. Ir auksta un mitra janvāra diena, un Schenk autovadītājs Peters Verkoijens (Peter Verkooijen) ir ieradies pārkraušanas terminālī (Gate Terminal), lai saņemtu sašķidrinātās gāzes kravu. „Šī cisternas piekabe nonāks Austrijā,” viņš mums pastāsta. Peters ir autovadītājs jau trīsdesmit gadu, bet Schenk vieglsvara Volvo kravas automašīnas viņš sāka vadīt aptuveni pirms gada. „Pirmais, ko pamanīju, bija balstiekārta, šai kravas automašīnai noteikti ir vairāk atsperu, un svara atšķirība ir jūtama. Visvairāk vieglsvara kravas automašīnas kabīnēs man patīk tas, ka platība nešķiet ierobežota. Tādam garam zellim kā es pēc iespējas plašāka vieta kājām ir svarīga. Sēdeklis ir ļoti ērts, un funkcionalitāte atbilst Volvo kravas automašīnu standartam.”

Plašais specifikāciju klāsts mums ļauj izvēlēties Volvo automašīnas gandrīz jebkurai mūsu pārvadājumu vajadzībai.

Galvenajā uzņēmuma mītnē brāļi Shenki gatavojas doties pie vairākiem klientiem Beļģijā un Vācijā. Runājot ar abiem brāļiem, ir skaidrs, ka lielu uzmanību viņi pievērš ne tikai uzņēmuma klientu vajadzībām, bet arī labāko nozarē pieejamo autovadītāju piesaistīšanai. Uzņēmumā jau vairākus gadus autovadītāji tiek apmācīti. „Mūsu uzņēmuma panākumu pamatā ir labi autovadītāji un darbinieki,” apgalvo Hari. „Lai atrastu un saglabātu darbiniekus, ir jānodrošina labi pamatapstākļi un labākās pieejamās kravas automašīnas. Galu galā autovadītāji savās kravas automašīnās pavada tik daudz laika, un profesionāļi vēlas strādāt ar vislabākajiem instrumentiem.”

Šķidro un gāzveida kravu pārvadājumi ir sarežģīts uzņēmējdarbības veids. Iekraušanas, izkraušanas un pārvadāšanas laikā ir jāievēro īpaša piesardzība, turklāt vērā ir jāņem arī lielās temperatūras svārstības un dažādi saistīti apstākļi. Tā kā Volvo vieglsvara kravas automašīnu klāsts ir veidots un pārbaudīts atbilstīgi visaugstākajām prasībām, šīs kravas automašīnas ir piemērotas arī paaugstināta riska kravu pārvadāšanai. „Attiecībā uz drošību mūsu klienti vienmēr pieprasa vislabāko sniegumu. Drošība ir mūsu uzņēmējdarbības pamatā,” saka Arjans Shenks.

Šķidro un gāzveida kravu pārvadājumi ir sarežģīts uzņēmējdarbības veids. Iekraušanas, izkraušanas un pārvadāšanas laikā ir jāievēro īpaša piesardzība, turklāt vērā ir jāņem arī lielās temperatūras svārstības un dažādi saistīti apstākļi. Tas, ka Volvo vieglsvara kravas automašīnas ir uzbūvētas un pārbaudītas pēc augstākajiem standartiem, nozīmē, ka tām var uzticēt paaugstināta riska faktora kravas. „Kad runa ir par drošību, mūsu klienti vienmēr pieprasa vislabāko. Drošība ir mūsu uzņēmējdarbības pamatā,” saka Arjans Shenks.

Domājot par nākotni, uzņēmums Schenk nemitīgi paplašina un pielāgo savu vieglsvara kravas automašīnu autoparku. „Lai kravas automašīnas varētu izmantot pēc iespējas efektīvāk, tām ir jābūt uzticamām,” piebilst Hari Shenks. „Tā kā mēs tās izmantojam tik intensīvi – dažos gadījumos pat līdz 7500 stundām gadā – nelielai pašmasai ir liela nozīme. Tik intensīva lietojuma gadījumā svarīgs ir ikviens kravas kilograms. Mēs sevi pozicionējam kā klienta pārvadājumu nodaļu un labi apzināmies, kādas iezīmes mūs padara īpašus. Mēs pievēršam uzmanību gan sīkumiem, gan kopainai. Mēs lepojamies ar saviem darbiniekiem un lepojamies ar saviem klientiem.”

 

Mēs kravas automašīnas izmantojam ļoti daudz – dažkārt līdz pat 7500 stundām gadā – tāpēc mazam nepiekrautas kravas automašīnas svaram ir liela nozīme.

Schenk Volvo FH vieglsvara kravas automašīnu specifikācijas (masa līdz 7 tonnām)

null

Visplašākais kravas automašīnu specifikāciju klāsts tirgū

Lai samazinātu to svaru, kopš 2014. gada Volvo kravas automašīnās ir veikti vairāki uzlabojumi, tostarp mainīti tika materiāli, dzinēji, tilti un šasijas. Dažās konfigurācijās svara samazinājums sasniedz 500–600 kg salīdzinājumā ar tradicionālu konfigurāciju.
Tagad Volvo Trucks ir visvieglākā kravas automašīna šim darbam – bez drošības, jaudas un kvalitātes kompromisiem. Lai kāds būtu darba uzdevums, jūs varat atrast vispiemērotāko konfigurāciju kravnesības palielināšanai. 

Lai uzzinātu vairāk, sazinieties ar vietējo Volvo izplatītāju.

Schenk Tanktransport

Vēsture: Schenk savu darbību sāka kā ģimenes uzņēmums 1925. gadā. Šobrīd brāļi Harijs un Arjans Shenki ir jau trešā paaudze uzņēmuma vadībā.
Pakalpojumi: uzņēmums Schenk pārvadā šķidru un gāzveida kravu, tostarp degvielu (40 procenti).

Pārvadājumu vide

Dibināts: 1925. gadā.
Īpašnieki: Harijs Shenks, Arjans Shenks.
Darbinieku skaits: 1400.
Autoparks: ap 700 kravas automašīnu (no kurām 70 procentu ir Volvo).
Autovadītāji: 1200.
Galvenās kravas: šķidrumi, tostarp degvielas un gāzes.
Papildu kravnesība: 278 kg.
Aptvertā teritorija: Benilukss, Vācija un citas Eiropas valstis.
Galvenie klienti: Shell, BP, Air Products un Linde.