Kravas automašīnas

Uzlabota redzamība

Pilsētas kravas automašīnu vadītājiem var būt izaicinoša vide. Tāpēc pilnveidotā Volvo FE zemās grīdas kabīne tika veidota, lai uzlabotu redzamību, drošību, ergonomiku un produktivitāti.
Volvo FE LEC pilsētas ielās
Pazeminot braukšanas pozīciju, Volvo FE LEC pietuvina autovadītāju citiem ceļa satiksmes dalībniekiem un ievērojami uzlabo redzamību apkārt.

Intensīva satiksme, gājēji, riteņbraucēji, šauras ielas un vietas – tie ir tikai daži no šķēršļiem, kuri pilsētās jāpārvar kravas automašīnu vadītājiem. Taču, pazeminot kabīni, Volvo FE zemās grīdas kabīne (LEC) nodrošina uzlabotu redzamību, ergonomiku un ērtību autovadītājam.

„Pilsētu ielās autovadītājam pastāvīgi ir jāuzrauga vide ap kravas automašīnu un jāņem vērā neaizsargātie ceļa satiksmes dalībnieki, proti, gājēji un riteņbraucēji,” saka Anderss Edenholms (Anders Edenholm), Volvo Trucks piegādes segmenta vadītājs. „Pazeminot braukšanas pozīciju un sašaurinot grūti pārskatāmos leņķus, mēs ievērojami uzlabojām redzamību apkārt un pietuvinājām autovadītāju citiem ceļa satiksmes dalībniekiem.”

Zemās grīdas kabīne ir arī aprīkota ar zemu pakāpienu, kas autovadītājiem atvieglo un paātrina iekāpšanu un izkāpšanu no kabīnes. Uzlabotais Volvo FE LEC ir arī aprīkots ar nosēdināšanas funkciju, kas pakāpienu pazemina vēl par deviņiem centimetriem, ļaujot autovadītājiem kabīnē iekāpt gluži kā autobusa pasažieriem.

„Dažiem autovadītājiem, īpaši tiem, kas strādā pilsētās, jāiekāpj kabīnē un jāizkāpj no tās līdz 50 reizēm dienā, un tā ir ievērojama slodze ceļiem, potītēm un mugurai,” skaidro autovadītāju darba vides funkciju speciālists Jūhans Jarlengrips. „Zemāks pakāpiens ne vien mazinās slodzi, bet arī palīdzēs piesaistīt un noturēt labus autovadītājus, jo slodze uz ķermeni ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc cilvēki pamet darbu šajā profesijā.”

Pirmais Volvo FE LEC tika palaists tirgū 2009. gadā kā īpaši Londonas apstākļiem pielāgota kravas automašīna atkritumu savākšanai. Taču tā bija tik populāra, ka ātri vien kļuva par standarta piedāvājumu. Jaunajā pilnveidotajā versijā iekļautas papildu funkcijas, kas vēl vairāk uzlabo šīs kravas automašīnas priekšrocības.

Dažas no funkcijām ir papildu logs blakussēdētāja pusē un durvis, kuras var atvērt 90 grādu leņķī. Ir saglabāts centrāli izvietotais panelis, kas uzlabo ergonomiku, ļaujot ērti piekļūt bieži lietotajām vadības pogām. Kravas automašīnai pieejams plašs dažādu funkciju klāsts, un to var vēl vairāk pielāgot, lai uzlabotu drošību, darbspējas laiku, produktivitāti un ietekmi uz apkārtējo vidi.

Autovadītāja darba vide
Kabīnes salons ir ergonomiski veidots, un visi biežāk lietotie vadības taustiņi ir viegli aizsniedzami. Zemais pakāpiens, 90° atveramas durvis un nosēdināšanas funkcija ievērojami samazina slodzi uz autovadītāja ceļiem, muguru un rokām, jo šīs funkcijas ļauj autovadītājam ērti iekāpt kabīnē un izkāpt no tās, nevis rāpties tajā. 

Produktivitāte
Volvo FE LEC var uzņemt līdz četriem cilvēkiem, un zemais pakāpiens ietaupīs autovadītāja braukšanas laiku. Volvo FE LEC ar 350 Zs dzinēju nodrošina elastību, manevrētspēju un īsus piegādes ciklus. Tas ir arī pieejams ar īpaši piegādēm un būvniecības darbiem piemērotu I-Shift pārnesumkārbu.

Redzamība
Pazeminātā braukšanas sēdpozīcija tuvina autovadītāju apkārtējai videi, nodrošinot labāku redzamību visapkārt un tuvākajā apkārtnē. Papildu logi blakussēdētāja durvīs un aiz vidējās statnes ļauj saskatīt citādi nepārredzamās zonas.

Ilgtspēja
Volvo FE LEC CNG darbina saspiesta dabasgāze, un, ja darbināšanai izmanto biogāzi, oglekļa izmešu daudzumu var samazināt par līdz pat 70 %. Volvo arī piedāvā dažādus spēka pārvadus, ko izmantot braukšanai vietās, kur dīzeļdzinēja kravas automašīnu izmantošana ir ierobežota.

Drošība
Uzlabota redzamība nav vienīgais ieguvums – Volvo FE LEC ir aprīkots arī ar aktīvās drošības funkcijām, piemēram, sadursmes brīdinājuma sistēmu ar ārkārtas bremzēšanu. Šādas funkcijas var vēl vairāk samazināt risku iekļūt negadījumos ar neaizsargātiem ceļa satiksmes dalībniekiem vai citiem transportlīdzekļiem. Kabīnē iestrādāti papildu stiprinājumi autovadītāja aizsardzībai, un kā standarta aprīkojums ir uzstādīta FUP (priekšējā drošības konstrukcija).

Darbspējas laiks
Volvo FE LEC var aprīkot ar dažādām telemātikas sistēmām, lai saņemtu ar tām saistītos pakalpojumus, kas palīdzēs veikt kravas automašīnas uzraudzību, izsekošanu un profilaktisko apkopi. Uzlabotā redzamība arī mazinās sadursmju iespējamību šauros apstākļos.

Volvo FE – zemās grīdas kabīnes funkcijas

  • Zemāks un platāks pakāpiens.
  • Zema autovadītāja pozīcija.
  • Papildu logi labākai redzamībai.
  • Var izvēlēties līdzenās grīdas kabīni, kurā var sēdēt līdz četriem cilvēkiem un kura ir caurstaigājama, vai standarta kabīni, kas piemērota autovadītājam un vienam blakussēdētājam.
  • Optimizēta I-Shift pārnesumkārba un programmatūra.
  • Pieejami arī alternatīvi spēka pārvadi.

Specifikāciju padomi

  • 350 Zs dzinējs uzlabotai manevrētspējai.
  • Piegādēm vai būvniecībai pielāgota I-Shift pārnesumkārba.
  • Līdz trim blakussēdētāju sēdvietām.
  • Papildu logi aiz vidējās statnes un blakussēdētāja durvīs.
  • Regulējams jumta spoileris mazākai gaisa pretestībai un uzlabotam degvielas patēriņam.