Kravas automašīnas

Pieejama elektromobilitāte. Elektriskās kravas automašīnas ir kļuvušas par īstenību.

Tirgū ir vērojama liela interese par elektriskajām kravas automašīnām, kā arī vēlme labāk izprast jaunās elektriskās tehnoloģijas sniegtās iespējas un praktisku to lietojumu ikdienas pārvadājumos. Elektromobili kravas pārvadājumi būs klusāki, ilgtspējīgāki un apkārtējai videi saudzīgāki. Virzība uz jaunu, ilgtspējīgāku pārvadājumu sabiedrību liek apsvērt jaunus faktorus un arī jaunas iespējas.
Elektriskās kravas automašīnas

Harmoniska pāreja ar Volvo Trucks

Volvo Trucks vēlas vienkāršot pāreju uz elektromobilitāti. Izmantotā pieeja ir visaptveroša – risinājumi tiek rasti saskaņā ar katra klienta individuālajām vajadzībām, piemēram, atbilstīgi gaidāmajam braukšanas ciklam, kravnesībai, darbspējas laikam un citiem parametriem. Galvenais mērķis ir klientiem vienmēr nodrošināt ilgu darbspēju un augstu produktivitāti. Saņemot detalizētu informāciju, mēs varam piedāvāt vispiemērotāko produktu un pakalpojumu kombināciju ikdienas pārvadājumu optimizēšanai. Papildus visā pasaulē tiek nodrošināts dīleru tīkla atbalsts.

Elektromobilitātes priekšrocības

Klusākas pilsētas
Troksnis atstāj negatīvu ietekmi gan uz cilvēkiem, gan apkārtējo vidi. Elektrisko kravas automašīnu izmantošana ļauj ievērojami samazināt trokšņu līmeni un trokšņu radīto piesārņojumu. 

Tīrāks gaiss pilsētā
Elektromobilitātei ir liela nozīme Volvo Trucks iecerē pilnībā izskaust izmešus, turklāt mēs sadarbojamies ar pilsētām visā pasaulē, kas aktīvi meklē iespējas uzlabot gaisa kvalitāti.

Uzlabota satiksmes plūsma
Klusa kravas automašīnu darbība ļauj īstenot daudzus un dažādus uzdevumus tajā diennakts laikā, kad satiksme nav tik blīva, piemēram, agri no rīta, vēlu vakarā vai pat naktī. Tādējādi tiek samazināts ceļu noslogojums intensīvas satiksmes laikā.

Patīkamākas darba dienas
Elektriskās kravas automašīnas atvieglo autovadītāju ikdienas darbu. Klusāka braukšana un izmešu neesamība ievērojami uzlabo darba apstākļus gan kabīnē, gan ārpus tās. Arī autovadīšana ir patīkama, jo elektriskajās kravas automašīnās pilna jauda un griezes moments ir pieejams, uzsākot braucienu, tāpat ievērojami mazāka ir spēka pārvada radītā vibrācija.

Mēs ar milzīgu lepnumu prezentējam pirmo Volvo kravas automašīnu ar pilnīgi elektrisku piedziņu, kas ir gatava parastajai satiksmei; tā ir pirmā no šādu automašīnu klāsta. Pilsētām, kas vēlas sekmēt ilgtspējīgu pilsētvides attīstību, šis modelis ļauj izmantot tās priekšrocības, ko piedāvā pārvadājumi ar elektriskajām kravas automašīnām.

Fakti par Volvo FL Electric

  • Kravas automašīna ar pilnībā elektrisku piedziņu paredzēta piegādei, atkritumu savākšanai un citiem darba veidiem pilsētā; pilna masa 16 tonnas.
  • Spēka pārvads 185 kW elektromotors, maks. jauda/130 kW nepārtrauktas jaudas, divu ātrumu pārnesumkārba, kardānvārpsta, aizmugures tilts. Elektromotora maks. griezes moments: 425 Nm. Maks. aizmugures tilta griezes moments: 20 kNm.
  • Enerģijas glabāšana 2–6 litija jonu akumulatori, kopā 100–300 kWh
  • Diapazons Līdz 300 km.
  • Uzlāde Uzlāde ar maiņstrāvu, izmantojot elektriskās strāvas tīklu (22 kW), vai ātrā uzlāde ar līdzstrāvu, izmantojot CCS/Combo2 līdz 150 kW.
  • Uzlādes ilgums Uzlādējot izlādētus akumulatorus līdz pilnai uzlādei: ātrā uzlāde 1–2 stundas (uzlāde ar līdzstrāvu), uzlāde pa nakti līdz 10 stundām (uzlāde ar maiņstrāvu) ar maksimālo akumulatoru ietilpību 300 kWh.
  • Pirmās divas Volvo FL Electric kravas automašīnas izmantos atkritumu savākšanas un pārstrādes uzņēmums Renova un pārvadājumu uzņēmums TGM.
  • Projekts „Off Peak City Distribution” pētīja, kāda ietekme ir preču pārvadājumiem Stokholmas centrā, ja tos veic naktī. Ja kravas automašīnām nebija jāveic darba uzdevumi sastrēgumstundu satiksmē, darbu izpildei bija vajadzīga trešdaļa laika, salīdzinot ar darbu pa dienu.