Kravas automašīnas

IT METODE

Ir būtiski pārzināt, kur atrodas kravas automašīnas un ko tieši tās attiecīgajā brīdī pārvadā. Tas ir tas, ko uzņēmuma Frigolanda projektu vadītājs Bens van Leuvens ir sasniedzis.
Frigolanda kravas automašīna
Tā kā autoparka transportlīdzekļi veic pārvadājumus visā Beniluksa valstu reģionā, uzņēmumam Frigolanda ir būtiski uzraudzīt katras kravas automašīnas datus.

Ir būtiski pārzināt, kur kartē atrodas Jūsu kravas automašīnas un ko tieši tās attiecīgajā brīdī pārvadā. Tas ir tas, ko uzņēmuma Frigolanda projektu vadītājs Bens van Leuvens vēlējās sasniegt un ir sasniedzis.

Frigolanda ir starptautisks pilnpakalpojuma loģistikas uzņēmums, kas darbojas saldētu un atdzesētu pārtikas preču piegādes jomā. Uzņēmums ar astoņām noliktavām Nīderlandē, Beļģijā, Vācijā un Polijā darbojas tirgū, kur valda liela konkurence.

„Jebkurš var piedāvāt saldētu preču pārvadājumus,” saka Bens van Leuvens, uzņēmuma Frigolanda Group projektu vadītājs. „Bet ja nu Jūsu IT resursus būtu iespējams veidot tā, lai ikvienam piegādes ķēdē būtu pieejama viena un tā pati informācija? Tad Jūs iegūstat tikai pievienoto vērtību, jo visā piegādes procesā spējat nodrošināt reāllaika informāciju. Jūsu pasūtītāja klienti veselu dienu iepriekš zinātu, ko, kad, kur un cik daudz viņi var piegādāt, un pārdotu preci ātrāk. Tas bija mans uzdevums, un pie tā mēs sākām strādāt pirms pieciem gadiem. Volvo Dynafleet sistēmai šajā procesā ir galvenā loma. Tā savieno mūsu sistēmas, plānotājus, autovadītājus, izplatītājus un transportlīdzekli.” 

Uzņēmums Frigolanda tika nodibināts 1986. gadā un sākumā piedāvāja tikai saldēto un atdzesēto izstrādājumu noliktavas pakalpojumus. 2003. gadā sāka rasties ideja, ka uzņēmums turpmāk savus pakalpojumus varētu piedāvāt, veidojot blīvu izplatīšanas tīklu. Šodien Frigolanda klientiem organizē visu piegādes ķēdi. Lielākā daļa pārvadājamo preču tiek glabātas paša uzņēmuma noliktavās, bet Frigolanda apstrādā arī papildu pārkraušanas apjomu no regulārajiem partneriem.

Tagad izmantojam tikai Volvo kravas automašīnas, jo mums šķiet, ka Volvo pamatvērtības vairāk atbilst mūsu vērtībām.

Uzņēmuma kravas automašīnas pēc tam šīs preces pa blīvu piegādes tīklu nogādā vairumtirgotājiem un izplatīšanas centriem. Beniluksa valstu robežās to paveic Frigoland 28 kravas automašīnu autoparks. 

„Protams, ka mēs nodrošinām savus pakalpojumus, dažādi pielāgojoties. Bet tieši tāpēc, ka reāllaika informācija ir būtiska pakalpojumā iekļautās izmaksu kontroles nodrošināšanai, mēs cenšamies visas darbības paveikt pašu spēkiem. Lai varētu pārraudzīt visu procesu, kravas automašīnā nepieciešama aizvien modernāka saziņas tehnoloģija.”

Pirms pieciem gadiem 50 % Frigolanda transportlīdzekļu bija Volvo kravas automašīnas, pārējo daļu veidoja citu zīmolu kravas automašīnas.

„Tagad izmantojam tikai Volvo kravas automašīnas, jo mums šķiet, ka Volvo pamatvērtības vairāk atbilst mūsu vērtībām. Volvo Trucks iemieso drošību, ilgtspējību un inovāciju – arī mēs šīs iezīmes vērtējam visaugstāk. Volvo Trucks nodrošinātie pakalpojumi ir arī uzticami. To pašu klienti vēlas saņemt no mums, tāpēc mums liekas pašsaprotami to pašu sagaidīt no mūsu piegādātājiem. Gribam, lai visai mūsu pārvadājumu sistēmai ir tikai viens tālruņa numurs, ar kuru ir saistīti visi mūsu pakalpojumi. Sadarbībā ar Volvo izplatītāju esam ieguvuši uzticamu partneri.” 

Volvo nodrošinātie pakalpojumi ir ļoti visaptveroši, jo izplatītājs uzņemas atbildību par visu Frigolanda autoparka transportlīdzekļu loģistiku. Tostarp arī par piekabēm, saldētavu motoriem un pat citu marku transportlīdzekļiem. Frigolanda nepārtraukti pārrauga savu klientu reāllaika loģistiku, savukārt Volvo izplatītājs izmanto Dynafleet sistēmu, lai reāllaikā pārraudzītu uzņēmuma kravas automašīnas. Tāpēc tieši izplatītājs izlemj, kurā brīdī transportlīdzeklim nepieciešama apkope un kad tam būtu jāiegriežas servisā.  

„Apkope ne vienmēr tiek veikta kādā no Volvo servisiem,” paskaidro van Leuvens.

„Dažkārt vieglāk ir transportlīdzekļa apkopi veikt citviet, jo tas labāk atbilst mūsu plānotajam grafikam. Šādai rūpīgai plānošanai nepieciešama efektīva sadarbība.”

Viena no labākajām Dynafleet iespējām ir grafiskais attēlojums, kas autovadītājiem atvieglo rezultātu izprašanu.

Uzņēmuma Frigoland darbībā Dynafleet sistēmai ir liela nozīme, un, kā skaidro van Leuvens, tā sasaista uzņēmuma sistēmas ar kravas automašīnām. Frigolanda tagad ir ieviesis Dynafleet visos uzņēmuma transportlīdzekļos, tostarp arī pārējās citu zīmolu kravas automašīnās. Papildus visu izpildes pamatrādītāju fiksēšanai, kas nepieciešami uzņēmuma autovadītāju darba pārraudzībai, Dynafleet tiek izmantots arī kā transportlīdzekļu pārraudzības sistēma, kurā tiek fiksētas autovadītāja braukšanas stundas un no kuras var lejupielādēt tahogrāfa datus. Tas ietaupa ļoti daudz laika. Uzņēmums neizmanto pilnīgi visus datus uzreiz, bet katrā laika posmā atlasa noteiktu tēmu, uz kuru koncentrēties.

„Degvielas patēriņš, protams, tiek uzraudzīts visu laiku. Manuprāt, viena no labākajām Dynafleet iespējām ir lietotnē pieejamais grafiskais attēlojums, kas autovadītājiem atvieglo rezultātu izprašanu. Mēs izmantojam Volvo sniegtās apmācību iespējas, lai nodrošinātu papildu pārraudzību un lai varētu izpildīt ar likumu noteiktā koda 95 autovadītāju apmācības prasības. Turklāt apmācībās piedalās visi mūsu darbinieki, lai veicinātu savstarpēju sapratni un uzticību. Tas galu galā ir pats galvenais.” 

 

Frigolanda

Dibināts 1986. gadā. No dibināšanas brīža izveidojies par pilnpakalpojuma kontrolētas temperatūras pārvadājumu uzņēmumu ar astoņām noliktavām Nīderlandē, Beļģijā, Vācijā un Polijā. Kopumā uzņēmuma noliktavās iespējams izvietot 80 000 paliktņu. Papildus noliktavas un izplatīšanas pakalpojumiem Frigolanda piedāvā pievienotās vērtības loģistikas pakalpojumus visā Beniluksa valstu reģionā. Visām noliktavām ir piešķirts vismaz IFS sertifikāts. Frigolanda noliktava Polijā ir vienīgā noliktava valstī, kurai piešķirti BRC un IFS sertifikāti. Frigolanda veiksmīgi izmanto jaunāko informācijas tehnoloģiju un tāpēc var klientiem piedāvāt labākos reāllaika loģistikas risinājumus.

Īpašnieki: H. van Leuvens un R. Teuvens
Darbinieku skaits: 160 darbinieki, no kuriem 30 ir autovadītāji.