Kravas automašīnas

Seši padomi, izvēloties kravas automašīnu pārvadājumiem pilsētā

Pārvadājumiem pilsētā pieejamo iespēju daudzums var radīt bažas, taču tā nevajadzētu būt. Volvo Trucks produktu izstrādes vadītājs Tubīass Berjmans (Tobias Bergman) uzsver sešus faktorus, kas jāņem vērā.
Volvo FE šaurās pilsētas ielās
Pilsētvide kravas automašīnu vadītājiem var sagādāt grūtības; izvēloties transportlīdzekli, jāņem vērā pilsētas vides īpatnības.

Izvēloties transportlīdzekli pārvadājumiem pilsētā, jāņem vērā vairāki apstākļi, piemēram, paredzētā transportlīdzekļa izmantošanas joma, izmantošanas vieta un izmantošanas ilgums.

Volvo Trucks FL, FE un FM sērijas transportlīdzekļi ir konstruēti tā, lai pielāgotos dažādām piegādes tirgus vajadzībām, un visus trīs var speciāli pielāgot atbilstīgi konkrētā klienta prasībām. Lielais iespēju daudzums ir izdevīgs, bet tas var būt arī mulsinošs. Aizvien sarežģītāko apstākļu dēļ daudzu šā segmenta klientu galvenā darbības joma vairs nav loģistikas pakalpojumi.

„Mēs zinām, ka daudzi uzņēmumi, kas kravas automašīnas iegādājas pārvadājumiem pilsētā, nebūt nav loģistikas pakalpojumu sniedzēji. Šiem uzņēmumiem galvenās ir citas jomas, piemēram, maiznīcas vai uzņēmējiem paredzēts pārvadājumu aprīkojums. Iespējams, iepriekš viņi piegādēm ir izmantojuši furgonus un tagad meklē jaunas, daudzpusīgas iespējas, ko piedāvā kravas automašīnas,” stāsta Volvo Trucks produktu izstrādes vadītājs Tubīass Berjmans.

Kādi ir viņa ieteikumi? „Apsveriet savas šodienas un nākotnes vajadzības. Taču tas Jums nav jādara vienatnē. Vietējais Volvo Trucks izplatītājs var palīdzēt izlemt, kāds transportlīdzeklis un pirkuma līgums ir vispiemērotākais Jūsu vajadzībām.”

Tālredzīga plānošana
Kravas automašīnām, kas ir precīzi pielāgotas paredzētajam uzdevumam, var būt zemas ekspluatācijas izmaksas. Toties par daudzpusīgāku transportlīdzekli, kam ir mazāk konstrukcijas specifikāciju, bieži var iegūt augstāku tālākpārdošanas cenu. Apsveriet īpaši pielāgota transportlīdzekļa priekšrocības un trūkumus, ja zināt, ka tuvākajos gados Jums būs jāatjauno autoparks vai Jūsu darbības joma varētu manīties.

1. Izmešu ierobežojumu ievērošana
Vairākumā pilsētu tiek noteikti aizvien stingrāki trokšņa un gaisa piesārņojuma ierobežojumi. Šie noteikumi var ietekmēt gan transportlīdzekļa izvēli, gan iepirkuma nosacījumus. Lai nodrošinātu Jūsu uzņēmējdarbības spēju pielāgoties nākotnes prasībām, kad iegādāsieties jaunu transportlīdzekli, Volvo Trucks bieži var piedāvāt atpirkšanas iespēju. Arī operatīvais līzings varētu būt gudrs risinājums.

2. Redzamības faktors
Kravas automašīnās, kurām ir mazi riteņi un kuras nodrošina tiešu redzamību, autovadītāji var labāk pārskatīt apkārtni. Tas var būt svarīgs drošības apsvērums pilsētās, kurās ir šauras ielas, un teritorijās, kurās ir daudz riteņbraucēju un gājēju. Dažās pilsētās jau ir pieņemti noteikumi par redzamību, kas jāievēro kravas automašīnām. Šai jomai ir jāpievērš uzmanība.

3. Kraušanas laiks un vieta
Transportlīdzekļu iekraušanas un izkraušanas laiks un vieta ir vēl viens būtisks apsvērums. Veicot pārvadājumus pilsētā, autovadītājam transportlīdzeklī parasti jāiekāpj un jāizkāpj no tā vidēji ik pēc 200–300 metriem. Zemu novietots pakāpiens var ietaupīt laiku un novērst traumu iespējamību. Kompakts transportlīdzeklis būs neaizstājams, arī piegādājot preces maziem veikaliņiem pilsētas centrā, kur bieži vien ir nelielas iekraušanas platformas un šauras rampas.

4. Manevrētspējas aspekts
Jo mazāks transportlīdzeklis, jo vieglāk ar to manevrēt. Tas varētu būt galvenais apsvērums saistībā ar piebraukšanu pie iekraušanas zonām, aizbraukšanu no tām un pārvietošanos šaurās ielās. Iekraušanas platformām nav noteikti standarta izmēri. Vispārīgi runājot – ja transportlīdzekli izmanto iekraušanai lielās noliktavās, liels transportlīdzeklis neradīs problēmas. Savukārt, veicot piegādes maziem veikaliem, transportlīdzeklis, iespējams, būs jāvada lejup pa stāvām rampām vai šauros pagalmos.

5. Efektīva garo pārbraucienu izmantošana
Ja transportlīdzeklis dažkārt tiek izmantots, lai veiktu garākus pārbraucienus starp pilsētām, labākā izvēle varētu būt lielāka un daudzpusīgāka kravas automašīna. Garākos braucienos autovadītājam ir jāatpūšas. Tādas iespējas kā iebūvēta navigācija un Dynafleet arī var palīdzēt vadītājam garos braucienos saglabāt virzienu un ietaupīt degvielu. Lielāks, ērtāks transportlīdzeklis palīdzēs arī piesaistīt autovadītājus.

Volvo Trucks modeļu klāsts pārvadājumiem pilsētā

VOLVO FL: pielāgota pārvadājumiem pilsētā, tai ir viegla konstrukcija, un tā ir paredzēta atkritumu un pārstrādājamo materiālu pārvadājumiem. Pilna masa 10–18 tonnas un maksimālā pilnā masa līdz 25 tonnām.

VOLVO FE: pielāgota reģionālajiem pārvadājumiem un pārvadājumiem pilsētā, tai ir viegla konstrukcija, un tā ir paredzēta atkritumu un pārstrādājamo materiālu pārvadājumiem. Pilna masa 18–26 tonnas un maksimālā pilnā masa līdz 44 tonnām.

VOLVO FM: pielāgota piegādēm, būvdarbiem un automašīnu pārvadājumiem. Pilna masa 18–46 tonnas un maksimālā pilnā masa līdz 100 tonnām.